Druk aan het werk

Na de afgelopen weken die voor ons gevoel soms redelijk rustig konden verlopen, omdat we niet met alle cases meekonden, of doordat cases binnenkwamen wanneer wij er niet waren, was het deze week een week waarin we wat meer konden doen. Maandag was wel rustig, na de Good Food and Wine show. Wel was het superleuk dat ons meisje M. die dag haar 'walker' kreeg. Het is een soort looprek, waarmee ze kan leren lopen. Het is nog wel heel lastig voor haar, omdat haar benen bijna geen spierkracht hebben, maar ze vindt het prachtig. We proberen haar niet al te lang achter elkaar in de walker te zetten, zodat ze geen spierpijn krijgt, maar ze vindt het superleuk! Ook is er sinds kort een driewieler die we kunnen duwen, dus ook die is helemaal geweldig! Er gaat een hele wereld voor haar open en als ze er zelf beter mee overweg kan en meer kracht heeft om zichzelf voort te bewegen, zal ze een stuk zelfstandiger zijn.

Dinsdag zijn Anouk en ik met Sdudla mee geweest naar een case van een jongetje. Hij was door een aantal andere jongens gedwongen om seks te hebben met een ander kindje. Blijkbaar gebeurde dit al vaker en de jongen die hiertoe aanzette heeft dit weer van een andere jongen. Het jochie was logischerwijs erg verdrietig, Sdudla heeft hem verteld dat het niet zijn schuld is en samen hebben ze bedacht wat hij een volgende keer zou kunnen doen. Moeder wil er geen case van maken, maar wil vooral dat het stopt door met alle ouders en kinderen om tafel te gaan. De politie en Bobbi Bear zullen daarbij waarschijnlijk aanwezig zijn om te helpen. Mogelijk zijn de 'daders' zelf ook slachtoffer geweest, waardoor ze niet goed weten dat hetgeen ze doen verkeerd is. De daders waren nameljk zelf in een jonge puberleeftijd. Het slachtoffertje zat zelf op de basisschool.

Donderdag zijn Anouk en ik met Jackie mee gegaan naar een middelbare school in Amanzimtoti. Jackie zou er een verhaaltje vertellen over met name het verspreiden van foto's via Facebook en telefoons. Ze weet de hele zaal te boeien door te shockeren, maar ook met humor te werken. Ze is heel direct, windt er geen doekjes om, maar doet het op zo'n manier dat de boodschap wel goed overkomt bij de tieners. Dat die boodschap overkwam, was naderhand wel duidelijk. Voor wie dat wilde waren Jackie en wij naderhand beschikbaar om te vertellen over hun eigen ervaringen. Naast een aantal meiden die wilden weten hoe ze Bobbi Bear kunnen helpen en vrijwilligster wilden worden, hebben we meerdere rape-cases binnen gekregen. een aanranding, een verslaving aan pornografie, een zelfmoordpoging of -neiging, problemen thuis en een eetstoornis. Een aantal van deze kinderen was al bekend bij Bobbi Bear, maar een heel stel niet en hen hebben we kunnen verwijzen naar ons. Nu hopen we dat ze contact met ons op gaan nemen. Een aantal kunnen we zelf ook al benaderen.

Na alle hectiek van de ochtend was erg 's middags een heel andere hectiek. Op het centrum wordt regelmatig wat door de medewerkers gekookt, van de donaties die over zijn, soms alleen het bakken van eieren. Maar deze keer har Jackie zin in curry en besloot alles uit de kast te halen. Een hele lading vis werd uit de vriezer gehaald, samen met alle kruiden, potjes, currypasta's, kokosmelk en alle andere denkbare en niet denkbare ingrediënten voor een curry. Jackie's boodschap: 'we hebben een curry competition.' Dus dan toch maar aan de slag met alle potjes, zonder recept wel te verstaan, dus ontzettend op de gok of het überhaupt zou smaken. Maar goed, Jackie ging net zo aan de slag, maar die is hier natuurlijk mee opgegroeid... Na enige tijd ging onze curry met enige twijfel de magnetron in. Op zich zag het er best goed uit, ook de anderen liepen nog niet hoofdschuddend weg, maar we waren pas gerustgesteld nadat er was geproefd en mensen niet heel gauw met een hand voor de mond weg zouden rennen ;-) Gelukkig voor ons viel de curry in de smaak en was hij eigenlijk best heel lekker :-) Geen idee hoe we het precies hebben gedaan, veel kruiden, kokosmelk, tomaat, paprika, erwtjes, nog meer kruiden... Enfin, missie geslaagd en meteen een avondmaaltijd bereid. Supergezellig, want dan zit iedereen dus in de grote keuken te eten.

Nog later op de middag kwam er een hele lading dozen (formaat schoenendozen) van een middelbare school. Alle kinderen hadden zelf 'rape-bags' gemaakt, de een nog mooier dan de andere. Met allemaal lieve boodschappen erop, gewoon simpel zoals 'to a very special person' tot hele gedichtjes over hoe dapper degene die de doos zou krijgen was. Zo ontzettend mooi!

Vrijdag was er weer een case binnengekomen en ben ik met Ladyfair naar het ziekenhuis gegaan om te helpen. Er was een tienermeisje verkracht. Het gebeurde terwijl ze thuis lag te slapen en naderhand heeft de dader haar mee naar buiten genomen. Gelukkig heeft ze kunnen ontsnappen en is ze bij familie ondergedoken. Behoorlijk heftig verhaal dus. We hebben haar meerdere keren verteld dat ze heel dapper is, goed gehandeld heeft, trots op zichzelf kan zijn en dat het vooral niet haar schuld is, omdat het iedereen zou kunnen overkomen. Ze voelt zichzelf namelijk heel schuldig. Volgens Jackie en Eureka helpt het niet een beetje, maar echt zoveel om te zeggen 'it's not your fault', dus dat heb ik nog maar een paar keer proberen te benadrukken. Hopelijk kunnen we alle cases volgende week goed volgen, om te weten hoe het met hen gaat.

Inmiddels is mijn laatste week echt ingegaan en zijn we allemaal jaloers op Anouk die nog zes weken langer blijft ;-) Vandaag was er nog wel support group, maar door de dreigende regen hebben we alleen het hoognodige gedaan (eten en drinken geven), zodat de kinderen voor de storm thuis zouden zijn, aangezien ze de rivier over moeten steken. 's Middags zijn we wezen lunchen bij Galleria, even ontspannen. Zojuist vast de eerste taart gebakken voor maandag, morgen volgen er nog twee. Morgen gaan Anouk en ik nog even naar Victoria Street Market, spulletjes en andere leuke dingen kopen.

Liefs, Elin

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Dorien

Je hebt weer veel meegemaakt! Ik hoop dat je een mooie laatste week hebt daar en dat je verjaardag leuk is morgen! Succes met taarten bakken!
Liefs, Dorien

mama

Hai Elin, dat was wel een heel drukke week en allemaal van die zware gevallen. Maar toch beter dan weinig te doen hebben, lijkt me, je bent er uiteindelijk om te werken en hulp te verlenen. Goed om hierin ervaring op te doen, je weet nooit hoe het in de toekomst nog weer van pas zal komen.
De taarten zullen inmiddels wel klaar staan. Papa en ik vinden het wel een raar idee dat jij morgen jarig bent terwijl je zover van huis bent. Maar we drinken wel een borrel of wijntje en zullen op je toosten.
Geniet (voor zover je al die nare dingen genieten kunt noemen) van je laatste week. We denken aan je.
Liefs, knuffel en xx-papa en mama

Mieke & Ton

Je laatste week alweer, het zal behoorlijk wennen zijn als je eenmaal weer in Nederland bent want het zijn echt 2 totaal verschillende werelden met schrille contrasten. Maar te zien aan je betrokkenheid zal dit vast niet je laatste bezoek aan Afrika zijn schatten we, en gelukkig maar want ze hebben daar alle hulp hard nodig. Vooral de kinderen, want zij hebben en zijn de toekomst en kunnen het verschil maken. Het moet een goed gevoel zijn om daar je steentje aan bij te kunnen dragen, ook al is het niet altijd gemakkelijk en kom je soms vreselijke dingen tegen. Gelukkig staan daar ook veel mooie momenten tegenover.
Het moet apart zijn om je verjaardag daar te vieren, het was vast heel gezellig. Waren de taarten goed gelukt?

mirna

Hoi Elin,
Nog van harte met je verjaardag. Heel speciaal toch om je verjaardag in ZA te kunnen vieren?!
De laatste week voor jou daar. Een week met tegenstrijdige gevoelens lijkt mij. Aan de ene kant wil je graag terug naar Nederland, maar aan de andere kant wil je daar graag blijven om te helpen, want het is zooo nodig! Ach Elin, gewoon volgend jaar weer gaan en in de tussentijd kunnen wij hier misschien een groepje vormen die jou helpt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Bobbi Bear en Ubomi Obutsha. Wij horen wel van jou.
Elin een fijne, maar vooral goede week toegewenst.
Groetjes,Mirna

Lucien Simons

Hoi Elin, Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Een hele fijne en speciale dag gewenst in Afrika en tot gauw.
Dikke kus van alle Simonsjes

Maayke

Hoi Elin,
Gefeliciteerd met je verjaardag daar in het verre Zuid-Afrika. Ik hoop dat je een leuke dag hebt en natuurlijk nog een goede laatste week, waarin je weer je hulp kunt bieden aan degenen die het zo nodig hebben.
liefs Maayke

Evelien

Ha Elin, lieve nicht,
Wat een verhalen allemaal. Ik lees ze vooral met verbazing en soms ook ontzetting. Ik hoop dat je nog een goede laatste week zal hebben. Maar ik wil je in ieder geval van harte feliciteren met je verjaardag. Ik hoop je zaterdag te zien bij oma's feestje. Tot gauw.
Liefs, Evelien

anke

Hai Elin, hoera, van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag. Heel speciaal om het daar te vieren, in elk geval had je taart en ik hoop dat het een heel goede dag voor je is geweest. Voor komende week ook alle goeds gewenst. De tijd zal misschien tekort zijn om alles nog te kunnen doen wat je zou willen doen, maar je haalt er vast alles uit wat er in zit. Liefs en een verjaardagsknuffel. Gr. Anke

Arlenedom

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170721

Arlenedom

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170721

Stevenhow

Write My Paper - EssayErudite.com

Looking for an expert to <b><a href=https://essayerudite.com/write-my-paper/>write my paper</a></b> for you? You are at the right place.
Providing superior writing service appears to be our main specialization and passion.
Our website is the best destination for every English-speaking student who calls for assistance when handling his or her daily academic tasks.

BuyEssay

Buy Essay - EssayErudite.com

Where to <a href="https://essayerudite.com/buy-essay/" />Buy Essay Online</a> ? Our experienced writers can boast higher degrees in addition to exceptional writing skills. You now have a great chance to <b><a href=https://essayerudite.com/buy-essay/>buy essay</a></b> papers online with only a couple of clicks.

FlossieRet

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

FlossieRet

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170725

AaauceRob

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

https://veronasegwaytours.com/

SUJohnakaf


??? ?????????? ???????? http://?????????.?????-???.??

Pearlnen

Day ago i got some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to buy it with best price. Any idea?

CarolynPeern

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

CarolynPeern

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

CarolynPeern

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

Pearlnen

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna get it with best price. Any idea?

CarolynPeern

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

Leeannbindy

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708c

Leeannbindy

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708c

Pearlnen

Day ago i got some interesting info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to purchase it with good price. Any idea?

Dol33larIcer

<b>????? ?????????? ?? ??? ????</b>
<b>V.I.P. ??????
OpenVPN
DoubleVPN Service
Proxy/Socks Service</b>
<a href=http://0.00000007.ru/2#8yfsBU3hb9>
<img>http://0.00000007.ru/3#Cc8GSbV1YW</img>
</a>
------------------------
????????? ???????? ?????????? socks ? proxy ???????? online
??????: 33557 IP ? 198 ??????? ????
<b>??????? ??????????? - ?? ???????????, ??? ???? ???????????? ?????? ??????? ????????? ????????</b>
(?????? ?? ????? ????? ? ?? ???????????? http ?????????)</b>

???????? ???????? ?? ???? ???????, ??????????? ?????????? ?????????????? ????????!
????????????? ?????? IP ? ????????? ???? ?????????? ??? ???????????? VPN
??????????? ??????????? ?????????? ? ???? ????????? ???????? ?? ???? ???????! ?????? ??? ???????? ???? IP ????? 2-? ??????? ????.

<b>?????????? ? Windows 2k/2k3/XP/Vista/Seven/Win8
?????????? ? MacOS, Linux, BSD (100% ????????????????? ????? WINE)
?????????? ? ?????? ???????????? ????????</b>

?????????? ????? ????????? ???????? ?? ??????????? ?????? ??? ?????????? ????????
???? ??????? - ?????? ???????????? - ?????? ???????
??????????? ?????? ???????? ??????????? ?????????? ?????? ??????? - ?????????? ?? ?????
-IP Hostname Language Uptime Country City Region-
????????????????? ?????? ?? ??????? ??? ????????? ????? ???????? ????????.
ICQ ??? ?? ???? ??? ?????????? ???????? ??????!
<b>???????????????? ????????????</b>
?????????????? ?????? ?????????? ?????????? ????????? ?????? WebMoney , PerfectMoney ? BITCOIN
????????? ????????? VPN ??????
?????? ?? ??????????? https ?????????
<b>??? ??? ????? ??? ????????? ??????? ??? ?????????????????? ? ?????????? ??????!</b>

<a href=http://0.00000007.ru/2#BQ7zH9VX9g>Vip proxy</a>
__________
????????? ?????????? ?? ???????
??????? +? ????? ??????????
proxy ??????
kinozal tv ????? ??????????

Dol11larIcer

<a href=http://rrr.regiongsm.ru/33>
<img>http://rrr.regiongsm.ru/32 </img>
</a>
??????????????? ? ?????????????? ? ?. ?????????? ? ?.?????????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ???????? ???????. ??????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... +7 861 241 2345
___________________________
???????? ??????????????? ?????????? ? ??????
??????? ????????? ???????????????
??????????????? ?????????? ???????
????? ?? ?????? ?? ???????????????
??????????????? ??????????? ?? ????? ????

Pearlnen

Yesterday i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna purchase it with lowest price. Any idea?

Franketwers

Purchasing ILIFE X5 Smart Robotic Vacuum Cleaner 138.1$, sku#184137901 - Robot Vacuum
<a href="https://pafutos.com/g/2316b8f8568b0f3f557e22af2ed61b/?subid=forum&i=5&ulp=http%3A%2F%2Fwww.gearbest.com%2Frobotic-vacuum-cleaner%2Fpp_366723.html%3Fwid%3D3"><img src="https://gloimg.gearbest.com/gb/pdm-product-pic/Electronic/2017/02/10/goods-img/1500608943779848706.jpg"></a>
<a href="https://pafutos.com/g/2316b8f8568b0f3f557e22af2ed61b/?subid=forum&i=5&ulp=http%3A%2F%2Fwww.gearbest.com%2Frobotic-vacuum-cleaner%2Fpp_366723.html%3Fwid%3D3"><img src="https://goo.gl/4sHxpb"></a>Robot Vacuum ILIFE X5 Smart Robotic Vacuum Cleaner cost - 138.1$.
Accessories Types:Dustbin,HEPA,Invisible Wall,Remote Controller,Side Brush,Water Tank|Battery Brand:Lithium-ion battery|Battery Capacity:2600mAh|Brand:ILIFE|Charging Time:Less than 5hrs|Cleaner Types:Vacuum Cleaner|Cleaning Area (sq.m.):About 180 square centimeters|Cleaning Modes:Auto cleaning modes / border cleaning modes / concentration cleaning modes / schedule cleaning modes|Climb Capability:10 degree / 10mm and less|Dust Box Capacity:300ml|Feature:LCD, Auto|Floor Types:Wood Floor|Frequency (Hz):50Hz|Function:Sweep, Mopping, Wet and Dry|Input Voltage (V) :AC 100-240V|Noise (dB):Less than 40dB|Package Contents:1 x Vacuum Cleaner, 1 x HEPA, 1 x Charging Base, 1 x Remote Controller, 1 x Water Tank, 1 x Dust Container Box , 1 x Adapter, 1 x Invisible Wall, 1 x Cleaning Brush, 2 x Side Brush, 1 x Rag, 2 x AA Ba|Package size (L x W x H):45.00 x 40.00 x 15.00 cm / 17.72 x 15.75 x 5.91 inches|Package weight:4.5700 kg|Power (W):19W|Product size (L x W x H):30.00 x 30.00 x 7.70 cm / 11.81 x 11.81 x 3.03 inches|Product weight:2.0000 kg|Remote Control:Yes|Self Recharging:Yes|Suction (pa):550 - 850Pa|Water Tank Capacity:300ml|Working Time:90min

Llike this? (ILIFE X5 Smart Robotic Vacuum Cleaner) <a href="https://pafutos.com/g/2316b8f8568b0f3f557e22af2ed61b/?subid=forum&i=5&ulp=http%3A%2F%2Fwww.gearbest.com%2Frobotic-vacuum-cleaner%2Fpp_366723.html%3Fwid%3D3">>>>>ENTER HERE<<<<</a>

Category - Robot Vacuum
184137901
Manufacturer - ILIFE
Delivery to Dallas, US and all over the world.

Purchase ILIFE X5 Smart Robotic Vacuum Cleaner 184137901, 138.1$ right now and get discount, sku0712ck.
<a href="http://h1bnews.org/question/buying-dji-spark-mini-rc-selfie-drone-drone-sites-quadcopter-for-sale-rc-quadcopter/">Buy DJI Spark Mini RC Selfie Quadcopter</a>
http://h1bnews.org/question/purchase-anycubic-i3-mega-full-metal-frame-fdm-3d-printer-359-99-sku212977904-3d-printers-3d-printer-kits/
http://h1bnews.org/question/purchase-vkworld-mix-plus-4g-phablet-109-99-sku216900301-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/order-lenovo-moto-z-play-4g-phablet-253-99-sku194960702-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/buying-dji-spark-mini-rc-selfie-drone-drone-sites-quadcopter-for-sale-rc-quadcopter/
http://h1bnews.org/question/order-dji-spark-mini-rc-selfie-drone-754-99-sku213928802-rc-quadcopters/
http://h1bnews.org/question/buying-gpd-win-pc-game-console-365-99-sku183586403-tablet-pcs/
http://h1bnews.org/question/buying-asus-zenfone-zoom-zx551ml-4g-phablet-195-99-sku165809003-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/purchase-xiaomi-mi-6-4g-smartphone-429-99-sku208010304-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/ordering-oukitel-k10000-pro-4g-phablet-179-99-sku213993801-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/buy-chuwi-lapbook-windows-10-laptop-189-99-sku198986302-laptops/

Maryabindy

http://salexrumer.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

Maryabindy

http://salexrumer.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

Maryabindy

http://salexrumer.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

bsolution

How to get without a doctor prescription http://www.brandssolution.co.uk/uploads/160_120/pharmacy/trical.html buy in australia online.

bsolution

Cheap from canada http://www.brandssolution.co.uk/uploads/160_120/pharmacy/dexone.html where to buy tablets in chennai.

Georgemog

<a href=http://cyril-leytsihovich.ml/>infinity mlm ru, ?????? ? ?????? ??????? ?????????</a>

pille

Viagra Online Apotheke Rezeptfrei, Brilliant Badges. http://germanmeds.space/antiparkin/

JeffreyTauct

https://vest-best.vsemaykishop.ru - ?????? ???? ?????
https://vest-best.vsemaykishop.ru - http://s41.radikal.ru/i093/1708/b8/662d3e3603cf.png


https://vest-best.vsemaykishop.ru - ?????? ?????#...

Barbaramaf

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Barbaramaf

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Agustinerono

https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules/ harlequin cbd capsules reviews - cbdoilproducts.org <a href=https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules>cbd capsules side effects - https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules</a> cbd cannabis capsules - https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules

cbd capsules side effects - cbdoilproducts.org cbd cannabis capsules oregon <a href="https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules">https://cbdoilproducts.org/</a> cbd capsules for pain dosage

Natalietag

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

bretxxxji

???? http://bretxxx.com/ ???

AlysonFbc

My friend and I went camping the other day. It was a horrific experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random things and complained about his insomnia. I totally told him to <a href=https://www.snowdonrailway.co.uk/phpunit/dog-tramadol>website</a> and deal with it.

AlysonZzo

https://omgmarketingstuff.tumblr.com/post/166138868161/buying-soma-online

Byronbak

<a href=http://www.ativanx.com/lorazepam/buy-ativan-online-no-prescription/>Buy Ativan Online no prescription</a> DichDretryMer <a href="http://www.ativanx.com/lorazepam/will-i-be-able-to-get-ativan-online-overnight-delivery/">Will I be able to get Ativan online overnight delivery?</a>

DonnaldEcods

<a href=http://phonexdeals.us/>http://phonexdeals.us/</a> Achiefeemese <a href=http://medabc.us/i-ordered-xanax-online/>I ordered Xanax online</a> I ordered Xanax online coancygomy

ArnoldMog

<a href=http://lanatrade.eu/>http://lanatrade.eu/</a> incanyDuabinc, <a href="http://lanatrade.eu/asus-rog-strix-gl753vd-gc043t-439-cm-173-zoll-mattes-full-hd-display-gaming-notebook-intel-core-i5-7300hq-8gb-arbeitsspeicher-128gb-ssd-1tb-hdd-festplatte-nvidia-gtx-1050-4gb-vram-dvd-laufwe/">Asus ROG STRIX GL753VD-GC043T</a>

ClintVeits

<a href=http://medabc.us/>http://medabc.us/</a> buy xanax coancygomy , <a href="http://medabc.us/what-is-generic-xanax/">What is generic Xanax?</a>

BobbyFam

<a href=http://nickelr.us/>http://nickelr.us/</a> coancygomy, <a href="http://nickelr.us/nike-herren-free-run-2017-shield-laufschuhe/">Nike Herren Free Run 2017 Shield Laufschuhe</a>

WilliamProfe

<a href=http://fitnesx.xyz/>http://fitnesx.xyz/</a> ariruddeda , <a href="http://fitnesx.xyz/hammer-crosstrainer-crosslife-xtr-4126/">Hammer Crosstrainer Crosslife XTR</a>

Curtiswam

<a href=http://larbo.us/>http://larbo.us/</a> coancygomy, <a href="http://medicbox.us/how-to-buy-ambien-online/">How to buy Ambien online?</a>

Michaelnug

<a href=http://ordercialisjlp.com/>http://ordercialisjlp.com/</a> buy cialis Pabeleseapep , <a href=http://ordercialisjlp.com/cialis/i-ordered-cialis-online/>I ordered Cialis online</a>

JosephKig

<a href=http://sporteshop.eu/>http://sporteshop.eu/</a> coancygomy, <a href="http://sporteshop.eu/puma-herren-carson-2-knit-outdoor-fitnessschuhe/">Puma Herren Carson 2 Knit Outdoor Fitnessschuhe</a>

turnersvre

???? http://turnersvillemartialarts.com/ ???

Alfrednob

<a href=http://haushaltx.eu/>http://haushaltx.eu/</a> Achiefeemese , <a href="http://haushaltx.eu/composad-gran-privilego-nachttisch-2-schubladen-holz-hochglanz-weis-44-x-55-x-44-cm/">Composad Gran privilego Nachttisch</a>

MichaelLouck

<a href=http://phonexdeals.us/>http://phonexdeals.us/</a> Achiefeemese , <a href="http://phonexdeals.us/apple-iphone-se-32-gb-silber/">Apple iPhone SE, 32 GB, silber</a>

Audreynaw

<a href=http://lampdeals.us/>http://lampdeals.us/</a> Achiefeemese , <a href="http://lampdeals.us/salzkristall-lampe-2-bis-300kg-mit-holzsockel-auswahl2-4-kilogramm/">Salzkristall – Lampe 2 bis 300kg mit Holzsockel</a>

Bogdanige

??????? ??????? ????? ???? ? ???????<a href=https://stekloelit.by>!</a>
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? <a href=https://stekloelit.by>???????????? ?????????? ?????</a>,<a href=https://stekloelit.by>??????? ?????????? ???????????</a>,<a href=https://stekloelit.by>??????? ?????? ?? ??????????? ??????</a>,<a href=https://stekloelit.by>?????????? ????? ? ???</a> ? <a href=https://stekloelit.by>?????????? ?????????? ?? ??????</a>,? ?????<a href=https://stekloelit.by>?????????? ????????</a> ? <a href=https://stekloelit.by>??????????? ???????????</a>
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? <a href=https://stekloelit.by>?????</a>
http://realtai.ru/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=90787
http://imovie.url.ph/user/Bogdanbku/
http://mebel116.com/index/8-45146
http://dildosh.uz/user/Bogdannla/
http://pixelmonmod.ru/user/Polinayik/

JaimeRag

[url=http://dbaby.eu/]http://dbaby.eu/[/url] Achiefeemese , [url=http://dbaby.eu/]http://dbaby.eu/[/url] Achiefeemese

MarilynSwaps

[url=http://medicnew.us/]http://medicnew.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://medicnew.us/2018/01/31/how-the-different-arthritis-types-vary/">How the Different Arthritis Types Vary</a>

tafekn

???????????? ????? ??????, ?????????

---
?????????????. ??? ???? ????????? ??????. ????? ?????????? ?? ??? ????. ????? ??? ? PM. ??????? fifa 15 ?? ???????, ??????? fifa 15 16 ????? ??????? ? [url=http://15fifa.ru/]??????????? ???? ???? ?? ??????? ?????[/url] ??????? fifa 15 ?? ??????? ?????????

RichardCag

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://medicnews.us/curing-acne-with-vitamin-a-treatments/">Curing Acne With Vitamin A Treatments</a>

Asfalt93Reta

??????????????? ???????
??????????????? ???????? ?????????? ???????
??? ??????????????? ? ??????? ?? ???
??????????????? ?????? ??????
??????????????? ?????? ???

MarthaGArgy

[url=http://healthfree.us/]http://healthfree.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://healthfree.us/2018/02/06/natural-ways-to-cure-erectile-dysfunction-2/">Natural Ways to Cure Erectile Dysfunction</a>

Justinakic

[url=http://baumarktxxx.eu/]http://baumarktxxx.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://baumarktxxx.eu/einhell-bohrhammer-bt-rh-1500-1500-w-4-j-bohrleistung-32-mm-sds-plus-aufnahme-inkl-spitz-und-flachmeisyel-3-bohrer-im-koffer/">Einhell Bohrhammer BT-RH 1500</a>

Waynecom

[url=http://ordercialisjlp.com/]http://ordercialisjlp.com/[/url] Achiefeemese , <a href="http://ordercialisjlp.com/?p=3912">Sleep Apnea and Congestive Heart Failure</a>

Louisemalay

[url=http://www.ativanx.com/]http://www.ativanx.com/[/url] Achiefeemese , [url=http://www.ativanx.com/]http://www.ativanx.com/[/url] Achiefeemese

MartinSit

[url=http://laufsporty.eu/]http://laufsporty.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://laufsporty.eu/jkfitness-racing-545-indoor-cycle/">JKFitness Racing 545 Indoor Cycle</a>

Jamesicony

[url=http://healthclue.eu/]http://healthclue.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://healthclue.eu/halo-oral-antiseptic-berry-1-oz/">Halo Oral Antiseptic, Berry, 1 oz</a>

Phillipbef

[url=http://educationpoints.eu/]http://educationpoints.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://educationpoints.eu/student-driverj717-8-inch-drivers-education-sticker-decal/">Student DriverJ717 8 inch driver’s education Sticker decal</a>

Danielwexef

[url=http://emcm.eu/]http://emcm.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://emcm.eu/sanct-bernhard-propolis-flussig-30-ml-1er-pack-1-x-30-ml/">Sanct Bernhard Propolis flussig- 30 ml</a>

EdwinSof

[url=http://navrcholu.eu/]http://navrcholu.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://navrcholu.eu/amaretta-tv-hifi-tisch-board-lowboard-phono-schrank-kommode-schwarz-patiniert/">AMARETTA TV Hifi Tisch Board Lowboard Phono Schrank</a>

Angelabaw

[url=http://haushaltx.eu/]http://haushaltx.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://haushaltx.eu/sofabett-aus-schmiedeeisen-modell-chicago/">Sofabett aus Schmiedeeisen : Modell CHICAGO</a>

DorothyCep

[url=http://sporteshop.eu/]http://sporteshop.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://sporteshop.eu/puma-unisex-erwachsene-sf-drift-cat-5-ultra-low-top/">Puma Unisex-Erwachsene SF Drift Cat 5 Ultra Low-Top</a>

Charlescleaf

[url=http://ancc.us/]http://ancc.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://ancc.us/great-information-about-erecting-a-steel-building/">Great Information About Erecting A Steel Building</a>

Whitneymup

[url=http://medicbox.us/]http://medicbox.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://medicbox.us/omega-3-fish-oil-tablets-4-tips-for-finding-quality-fish-oil-tablets/">Omega 3 Fish Oil Tablets</a>

Asflt93Pam

????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????????????? ? ???

???????????, ????????? ????????, ????????. ?????????? ???????????? ??????????, ????????? ??????????????? ????????????? ?????????? ? ?????? ????????? ?? ??????????????? ???????.

?????????? ????? ????????? ????? ?? ???????? ????????? ??????? ?????? ?????? ? ???????. ???????? ??????? ???????, ???????? ???????, ?????????? ??????, ???????????? ?????????, ???????????????.

??????????????? ??? ????????? ??????????
??????????????? ??? ????????? ??????????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
????????????? ???????????, ??????????? ????, ???????? ???? ??????????? ?????????? ??? ????????.
?????????????, ???????????????, ??????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
??????????????? ??????????????? ?????????
??????? ??????????????? ?????????? ?????????????? ??????????? ????? ?????????
?????????? ??????????????? ?????? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

AnitaWaymn

[url=http://autoteilx.eu/]http://autoteilx.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://autoteilx.eu/leina-ref20000-betriebsverbandkasten-grun/">Leina REF20000 Betriebsverbandkasten</a>

Lorenpolok

[url=http://www.healtek.us/]http://www.healtek.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://www.healtek.us/how-to-overcome-the-signs-of-aging/">How to Overcome the Signs of Aging</a>

Marciagit

[url=http://baumarktxxx.eu/]http://baumarktxxx.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://baumarktxxx.eu/kawasaki-schwingschleifer-603010210/">Kawasaki Schwingschleifer</a>

Elin Hofman

Name: Elin Hofman
Leeftijd: 32

Was vrijwilliger bij Bobbi Bear van 30 jul 2012 tot 07 sep 2012

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 01 aug 2011 tot 26 aug 2011