This is Bobbi Bear

Lieve allemaal,

Al bijna weer een week verder, er gebeurt een heleboel en ik kom niet altijd aan schrijven toe. Zondag hadden we een dag vrij, we wilden naar het strand en hebben bij Jackie even gecheckt of dat kon met M.'s gezondheid. Door haar spierziekte is haar immunsysteem aangetast, waardoor ze extra vatbaar is voor ziektes. De man van Jackie, Allan, stelde voor om eerst even naar het strand te gaan en daarna naar de crocodile world te gaan, een dierentuin waar zoals de naam het al zegt, vooral krokodillen opgevangen worden. Een mooi park, heel ruim aangelegd en alle ruimte voor de dieren. Naast krokodillen hadden ze ook slangen en vogels. Ook het strand was heerlijk, vooral ons jochie had het er super naar zijn zin. Hij heeft zich heerlijk vermaakt met een emmertje, het zand en de golven. De zee en het strand had hij nog nooit gezien. 's Avonds waren beide kids helemaal op, superdag gehad. In de auto kwam bij mij het besef dat we ons jochie morgen misschien wel kwijt zouden zijn... Hij heeft het hier zo naar zijn zin, hij praat helemaal niet over thuis, wil ook liever het weekend bij ond blijven en is hier helemaal op zijn plek. Hij hoort er helemaal bij en het voelt vertrouwd.

Maandag waren zijn vader en oma en nog wat familieleden bij Bobbi Bear, maar wederom zonder papieren. Bovendien wil Welfare eerst een onderzoek uitvoeren om meer zicht op zijn thuissituatie te krijgen. Gezien tegenstrijdige verhalen, is het mogelijk dat hij niet terug naar huis gaat, maar naar een kindertehuis gaat en als ik Jackie moet geloven, wordt je daar niet gelukkig van. Je bent een nummer en niemand kijkt naar je om... Jackie zegt dat hij dan in ieder eval de herinnering aan ons heeft, mensen die wel om hem gegeven hebben, dat kan hem door moeilijke tijden heenslepen.

De rest van de maandag hebben we de voorraadkamer opgeruimd met Hollandse discipline en ordening ;-) Er zijn een heleboel spullen, maar onduidelijk is wat er precies op voorraad is, waardoor extra spullen worden gekocht die helemaal niet nodig zijn. We hebben alles netjes opgeruimd, groot verschil.

Maandagavond zijn we met Martin, een politieagent, meegeweest voor de Durban by night tour. Hij heeft ons meegenomen in zijn auto om ons de omgeving en Durban te laten zien. We zijn begonnen in Umlazi, een township, waarbij ook 'informal area's' aanwezig zijn. de shaks. Ongeveer 10% van de mensen uit de township woont in een shak (de golfplaten huisjes zonder elektriciteit en stromend water). Daarna door de rest van Umlazi gereden, waar tussen de 1.0 en 1.2 miljoen mensen wonen. En dat is slechts één van de townships van Durban. Wat ik heel erg vond was dat voor het WK voetbal een heleboel mensen uit hun shaks zijn gehaald en in een tijdelijk kamp zijn geplaatst. Zo tijdelijk dat ze er nog steeds zitten... Bovendien is het voetbalveld dat geplaatst werd bij de shaks niet eens gebruikt is voor het WK... Het tijdelijke kamp bestaat uit kleine barakken, die bestaan uit vier kamers, voor elk gezin één kamer, onafhankelijk van hoeveel personen er in het gezin wonen... Er wonen zo'n 3200 mensen en je mag raden hoeveel douches er zijn... Doe een gok.... Gedaan? ... Het zijn er 15...

Na Umlazi zijn we doorgereden naar Durban. Aan de kustlijn liggen veel hotels. Het ziet er mooi uit. Twee straten verderop ligt Nigeria, een wijk die wordt bewoond door straatkinderen, drugsdealers en prostituees. Meisjes, sommigen jonger dan 12 jaar, worden verleid met gratis drugs. Na een tijdje hebben ze zoveel gebruikt dat ze het terug moeten betalen middels seks... We hebben de daklozen zien slapen onder de brug bij Victoria Street Market. Om de beurt blijven ze wakker om de wacht te houden, de rest kan slapen. Voedsel wordt gedeeld, dekens echter niet. As je naar Victoria Street Market gaat, mag je niet buiten rondlopen, omdat je dan veel kans loopt beroofd te worden. Na dit alles hebben we ook nog even het stadion gezien. Mooi gebouwd, maar o zo zinloos, aangezien pal naast dit stadion al een rugbystadion stond dat prima gebruitk kn worden voor de voetbal. Nu is er 320 miljoen rand in een stadion geïnveseerd, dat zal vervallen, aangezien de kosten er nooit uitgehaald worden met slechts lokale voetbalwedstrijden...Kortom heel indrukwekkend...

Dinsdag zijn we naar Blue Roof geweest, een klein hospital opgericht om mensen die HIV/AIDS besmet zijn verder te ondersteunen. Medicijnen en alle benodigdheden zijn gratis. Een heel mooi initiatief en het ziet er ook heel mooi uit van binnen. Ook hier krijgt iedereen een gratis maaltijd. 's Middags zijn we druk geweest met het voorbereiden van de Food & Wine show, een grote beurs in Durban, waar Bobbi Bear een stand heeft om haar werk te promoten. Flyers moeten geprint worden en DVD's van de film Rough Aunties (over Bobbi Bear) moeten een voor- en achterkant krijgen. Mooi klusje voor ons als we niets te doen hebben. 's Middags nog counseling gehad met een meisje van 15 jaar. Ze is weggelopen van huis, omdat haar vader haar slaat. Ze wil niet meer terug en zit nu bij een tante.

Woensdag zouden we 's ochtends helpen bij een begrafenis van een moeder van drie kinderen die vorige week plotseling om het leven is gekomen. Anouk en Anke waren op call-out geweest om de familie te ondersteunen en de familie had ons allemaal gevraagd of we wilden helpen met het schenken van koffie / thee en afwassen. De dienst was heel mooi, wel verdrietig. De familie was heel blij dat we er waren en wilden helpen. 's Middags weer folders aan het snijden. Het schiet aardig op.

Ons meisje M. bleek aan het eind van de middag ziek te zijn, koorts. Met Michelle ben ik meteen naar het ziekenhuis gegaan. Haar keel bleek ontstoken te zijn. Ze heeft een antibiotica gekregen en een middel tegen de koorts. Zo zielig, maar ze knapte snel weer op. Toen we weg wilden gaan, bleek er een klein jochie, jaar of vier het ziekenhuis binnen te komen. Ze waren bezig hem te reanimeren. Michelle had hem gezien, waarschijnlijk door een euto-ongeluk... Eenmaal thuis M. lekkerin bad gestopt, ze kreeg al weer wat praatjes terug, wat een goed teken is. Ze was heel trots op zichzelf, aangezien ze een prik overleefd had (en ik ook, want ik zat ernaast...)

Later op de avond wilden we Jackie nog wat vragen over M. Eenmaal daar bleek er een call-out te zijn. Een jochie van vier omgekomen bij een auto-ongeluk... Je raadt het al... Inderdaad het jochie dat binnenkwam toen wij in het ziekenhuis waren. Samen met Anke ben ik meegegaan. Ik weet niet goed hoe ik dit op moet schrijven, het was zo zielig. De familie was al weer naar huis. Een dronken man heeft de auto in de zijkant geramd. Het jochie lag opgebaard, zij ogen waren nog half open, die hebben we geprobeerd te sluiten. Iets heel kleins, maar volgens Jackie zo waardevol voor de moeder. Als ik het nu weer typ, staan de tranen mij weer in de ogen... Het was allemaal erg heftig, vooral naderhand. Na het ziekenhuis is Anke nog meegegaan naar de familie. ik ben met Jackie meegegaan naar het politiebureau om te weten waar de dader is. De dader is opgepakt, hij had bij zijn arrestatie 'attitude'... Onvoorstelbaar. De dranktest is waarschijnlijk niet op tijd afgenomen, gelukkig maar, want dat is in Zuid-Afrika een verzachtende omstandigheid... Ja echt, je krijgt dus minder straf omdat je gedronken hebt.

We hebben 's avonds nog een hele tijd nagepraat om het een beetje een plekje te kunnen geven. Volgens Jackie went het zien van een dood kindje nooit, maar dan ook nooit... Welcome to Bobbi Bear...

Morgen nog een ochtendje, en dan een weekend naar Drakensberg, even weg en ontspannen. Vorige week lag er heel veel sneeuw, nu maar hopen dat dat zaterdag een beetje weg is, zodat we naar Lesotho kunnen ;-)

Liefs, Elin

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Majse

Jezus eel, wat maak jij vreselijk heftige dingen mee... Weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen. Hoe vreselijk is het om de ogen van een 4jarig jongetje te moeten sluiten, is gewoon niet voor te stellen. Ik hoop dat je het allemaal een beetje trekt daar, denk heel veel aan je! Ik kan me trouwens ook razend maken om het feit dat alcohol een strafverzachtende omstandigheid is! What the fuck echt! Mogen we toch best blij zijn met ons eigen rechtssysteem ;-)
Love you sis xxxx
Vanavond tijd om te skypen?

mirna

Tja Elin, erg genoeg, maar dit is dus Zuid Afrika! Elke dag maar weer!
En wel te verstaan......dit gebeurt in vele delen van onze wereld!
Ik vind het niet kunnen (qua maatstaven van onze wereld) dat jij bij deze dingen betrokken wordt als vrijwilligster voor een paar weken!!!!! Was jij hiervan op de hoogte toen jij je bij Bobbi Bear aanmeldde?
Ik vroeg al eerder.....met wie kunnen jullie napraten over zoiets ergs!? Is dit geregeld?
Jij maakt zulke heftige dingen mee,dit komt op jouw pad als vrijwilligster, maar is dit goed?
Dit moet je kunnen delen en dan nog......
Zie wat er is gebeurd als iets wat elke dag gebeurt, ook al ben jij daar of in Nederland, je kunt er niets aan doen...HET GEBEURT GEWOON!!!!, misschien maakt dit het voor jou draaglijker!
Maar...Elin geniet lekker van de Drakensbergen....zoooo mooi!
Ik lees jouw verhalen altijd met heel veel interesse Elin.
Ik waardeer jou als mens en als vrijwilligster en ook alle vrijwilligers die aan deze dingen blootgesteld worden.
HEEL ERG VEEL!!!
Groeten van mij,
Mirna


chris en marion

Hai lieverd, wij zitten hier in een zonnig Bergen jouw vreselijk nare verhalen te lezen. Wat moeten we ervan zeggen, wat vinden we ervan..... We hopen vooral dat jij je deze ervaringen niet te veel zult aantrekken en er niet van wakker zult liggen, maar we kennen jou..... Goed dat jullie wel de gelegenheid hebben om hierover te praten met elkaar. Ik neem aan ook met professionals? Want je kunt deze dingen niet veranderen, hoe graag je dat ook wilt. Ben je op zulke zaken ook voorbereid in de training die je hebt gehad? Jij doet daar dingen die je in Nederland nooit gedaan zou hebben, daar heb je zelfs niet aan gedacht. En hier wordt je er zomaar mee geconfronteerd, eigenlijk onvoorbereid. Elin, stel wel je eigen grenzen en denk niet dat je maar alles moet doen. Majse was ook erg geschokt van dit verslag en belde ons al hierover. Fijn dat je nu een paar dagen vrij hebt om leuke dingen te doen. Geniet ervan!!!! We houden van je. XXX en knuffels, papa en mama

Diederik

Heftig hoor.. Veel sterke daar en geniet van de uitstapjes! X

Arlenedom

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

FlossieRet

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170725

EssayForMe

We Can Write Your Paper For You - EssayErudite.com

Can You <a href=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/>Write My Essay for Me</a> ? How many times do students worldwide ask this question without finding an answer?
We'd rather not check the official statistics. At the same time, essays appear to be probably among the most popular academic assignments.
Students from various education establishments need to complete them constantly. If you are among those lucky ones, feel free to contact our customer service department and opt for an <a href="https://essayerudite.com" />essay writing help</a>

AaauceRob

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

https://veronasegwaytours.com/

DonnaProri

Yesterday i read some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i want a best, some premium omega 3 fish oil. I've found this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> carlson omega 3 </a> . What do you think about this Carlson brand?

Gacadtwers

tongue retaining device for snoring why do i snore now
<a href=http://www.ssojunghan.com/smf/index.php?topic=174300.new#new>cpap for sleep apnea</a> - http://mtgbb.magicevents.tw/viewtopic.php?f=10&t=67683&p=138578#p138578
<a href=http://www.ctran.co.uk/forum/viewtopic.php?f=2&t=4541>ways to cure snoring</a> - http://paragon.solar/chat/threads/best-snore-guard-what-helps-snoring.192/
http://forum.i2dom.ru/viewtopic.php?f=46&t=109621
http://syndicatelounge.reinventrecords.com/smf/index.php?topic=371.new#new
https://inuxsoft.net/index.php?topic=33882.new#new
http://stavebnica.sk/forum/viewtopic.php?f=16&t=165750
http://www.datingmadeeasier.com/viewtopic.php?f=14&t=22174

<a href=http://teamfastlane.com/Forum/index.php?topic=358019.new#new>stop snoring</a> - http://www.theshotokanway.com/tswforum/phpBB2/viewtopic.php?f=28&t=2985
<a href=http://historik.org/index.php?topic=55954.new#new>sinus and snoring</a> - http://forum.polska.ru/viewtopic.php?f=9&t=7520&p=104004#p104004

Rickeydor

?????? ?????? ?????????, ??????? ????? ?????? [url=http://thailandi.info/pattayya/dostoprimechatelnosti-pattaji.html]Show more![/url]

????????? ????????? ????? ? ???????
???? ?? ????????? ? ??????? ??? ????? ?? 3-?? ???
??????? ????? ??????????? ? ?????????
??????????? ????????? ?? ???????
????????? ?? ?????? ???? ? ???????

Pearlnen

Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to purchase it with best price. Any idea?

Pearlnen

Yesterday i got some cool info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to purchase it with lowest price. Any idea?

Pearlnen

Day ago i got some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to purchase it with best price. Any idea?

CarolynPeern

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

CarolynPeern

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

CarolynPeern

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

Pearlnen

Day ago i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna purchase it with lowest price. Any idea?

CarolynPeern

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

CarolynPeern

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

Pearlnen

Day ago i got some shocking info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to get it with good price. Any idea?

Pearlnen

Day ago i got some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to buy it with good price. Any idea?

Pearlnen

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with best price. Any idea?

Leeannbindy

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708c

Pearlnen

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna buy it with lowest price. Any idea?

Dol33larIcer

[b]????? ?????????? ?? ??? ????[/b]
[b]V.I.P. ??????
OpenVPN
DoubleVPN Service
Proxy/Socks Service[/b]
[url=http://0.00000007.ru/2#BHWv9AqN2K]
[img]http://0.00000007.ru/3#nEm30Gkgd9[/img]
[/url]
------------------------
????????? ???????? ?????????? socks ? proxy ???????? online
??????: 33557 IP ? 198 ??????? ????
[b]????? ??????? ??????????? - ?? ???????????, ??? ???? ?????? ??????? ????????? ????????[/b]
(?????? ?? ????? ????? ? ?? ????????????[b] http ?????????)[/b]

???????? ???????? ?? ???? ???????, ??????????? ?????????? ?????????????? ????????!
????????????? ?????? IP ? ???? ????????? ?????????? ??? ????????????? VPN
??????????? ??????????? ?????????? ? ???? ????????? ???????? ?? ???? ???????! ?????? ??? ??????? ???? IP ????? ????? ??????? ?????.

[b]?????????? ? Windows 2k/2k3/XP/Vista/Seven/Win8
?????????? ? MacOS, Linux, BSD (100% ????????????????? ????? WINE)
?????????? ? ?????? ???????????? ????????[/b]

?????????? ????? ????????? ???????? ?? ?????????? ?????? ??? ?????????? ????????
???? ??????? - ?????? ???????????? - ?????? ???????
??????????? ?????? ???????? ??????????? ?????????? ?????? ??????? - ?????????? ?? ?????
-IP Hostname Language Uptime Country City Region-
????????????????? ?????? ?? ??????? ??? ????????? ??????? ???????? ????????.
ICQ ??? ?? ???? ????????? ???????? ??????!
[b]???????????????? ????????????[/b]
?????????????? ?????? ?????????? ?????????? ????????? ?????? WebMoney , PerfectMoney ? BITCOIN
????????? ????????? VPN ??????
?????? ?? ??????????? https ?????????
[b]??? ??? ????? ??? ????????? ??????? ??? ?????????????????? ? ?????????? ??????![/b]

[url=http://0.00000007.ru/2#myvqV82H9f]Vip proxy[/url]
__________
????????? ?????? ??????
private browser ????????? vpn ?????? ???????
?????? ?????????? ??
?????? ??????? ??????

Pearlnen

Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna purchase it with best price. Any idea?

Dol11larIcer

[url=http://rrr.regiongsm.ru/33]
[img]http://rrr.regiongsm.ru/32 [/img]
[/url]
??????????????? ? ?????????????? ? ?. ?????????? ? ?.??????????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ????????????? ????. ??? ????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... +7(861)-241-23-45
___________________________
??????????????? ?????????? ?????????
??? ??????????????? ??????????????? ?????????? ??????
??????????????? ??? ????????????
???????? ??? ???????????????
??????????????? ???????????? ?????????? ? ??????????

Avito777bok

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??????????? ???, ??????? ??????![/b]

????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

????? ?????????
?????????? ??????? ?????
????? ?????????? ????????? ?????
????? ??????
????? ?????????

FannieEmosy

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i really want to get it. But i need a quality, only premium omega 3 fish oil. I've seen this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] premium omega 3 fish oil [/url] url. What do you know about Carlson brand?

Avia777Cem

[b]?????????? ?? ?? ?? 60 ????????? ?? ???? ?????.[/b] ?? ???? - 50%| [b]????????? @AviaRussia[/b] ?????? ????, ?????? ?? ??????????.

???????. ???????. ??? ??????. ? ??? ?????-???? ???????.

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!
________

????????? ???? +?? ??????????
?????? +?? ??????? ?????? ??????
????? ??????? ?????????? ?????? ??????
?????????? ??????? ??????
?????????? ?? ???????

FannieEmosy

Day ago i got some interesting knowledge about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i need a best, only premium omega 3 fish oil. I've seen this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] premium omega 3 fish oil [/url] link. What do you know about this brand?

Maryabindy

http://xrumersale.site/

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

Georgemog

[url=http://cyril-leytsihovich.ml/]??????? ???? start up mlm, ?????? ?? ????? ??????? ?????????[/url]

apotheke

Cialis Canadian Pharmacy, Online Apotheke Vergleich Viagra. http://germanmeds.space/carsol/

ThomasGal

[url=http://bit.ly/2v1PlgM]?????????? ?????????????? ?????[/url] ? ??????? ??????????
??????? ????????? ??????? ?? ???????? ??????????
[url=http://bit.ly/2v1PlgM]WCX[/url] ???? ??? ??? ??-??, ??? ? ??????, ?? ??? ??????? ? 10 ??? ?????????.

ThomasGal

[url=http://bit.ly/2v1PlgM]?????????? ?????????????? ?????[/url] ? ??????? ??????????
??????? ????????? ??????? ?? ???????? ??????????
[url=http://bit.ly/2v1PlgM]WCX[/url] ???? ??? ??? ??-??, ??? ? ??????, ?? ??? ??????? ? 10 ??? ?????????.

Barbaramaf

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Barbaramaf

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Agustinerono

https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules/ buy cbd cannabidiol capsules [url=https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules]on https://cbdoilproducts.org/[/url] https://www.cbdoilproducts.org/cbd-capsules

https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules/ cbd capsules side effects - https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules <a href="https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules">cbd capsules - https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules</a> cbd capsules online 25 mg - https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules

Natalietag

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

AlysonXhh

Hello everybody! Recently I have been fighting with a lot of personal issues. Friends and doctors keep telling me I should consider taking meds, so I may as well [url=https://www.snowdonrailway.co.uk/phpunit/tramadol-vs-tylenol-3]site[/url] and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.

AlysonDxe

http://eoszust.pl/oszustwa-internetowe-komputerowe/order-modafinil-3/

AlysonKvf

https://david8812.livejournal.com/50085.html

ElliottSoowl

[url=http://baumarktxxx.eu/]http://baumarktxxx.eu/[/url] Deemailame [url=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-safe-is-klonopin-bought-online/]How safe is Klonopin bought online?[/url]

StuartBak

[url=http://medicnew.us/]http://medicnew.us/[/url] coancygomy <a href="http://medicnew.us/how-viagra-worked/">How Viagra worked?</a>

JamesPlowl

[url=http://buecherx.eu/]http://buecherx.eu/[/url] everngoomoTag, <a href="http://buecherx.eu/fifty-shades-of-grey-geheimes-verlangen-band-1-roman/">Fifty Shades of Grey – Geheimes Verlangen: Band 1 – Roman</a>

GregoryExise

[url=http://haushaltx.eu/]http://haushaltx.eu/[/url] coancygomy, <a href="http://medicnew.us/buy-generic-viagra-online/">Buy Generic Viagra Online</a>

siteserxb

???? http://siteservisleri.com/ ???

hlconfqd

???? http://hlconferences.org/ ???

ElvaUss

buy <a href="http://www.fao.org/fileadmin/ext/mm/eti.php">etizolam</a> online

Guy

https://essayerudite.com/compare-and-contrast-essay-topics/
https://essayerudite.com/buy-essay/
https://essayerudite.com/persuasive-essay-topics/
https://essayerudite.com/descriptive-essay-topics/
https://essayerudite.com/thesis-writing-service/
https://essayerudite.com/research-paper-topics/
https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/
https://essayerudite.com/write-my-research-paper/

agrohimvro

??????? ??????? ????? ???????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)[url=http://agro-himiya.by]????????? ??????? ?????? ? ?????? [/url] - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ?????? ?????[/url] - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)[url=http://agro-himiya.by]?????????????? ????????? ??????[/url] - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ? ????????[/url] - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
??? ????? ??????? ?????? ? ??? ?? ?????????? [url=http://agro-himiya.by]??????? ??????[/url]
?? ???? ???? ??? ???? ????!
https://nxtforum.org/index.php?action=profile;u=10061
http://www.ecigtalk.ru/members/u137548.html
http://forum.whatwomenwantnetwork.com/index.php?members/agrohimqmq.613/
http://krylatskoe-tour.ru/user/agrohimklg/
http://almalaz.org/member.php?u=183140

agrohimfmt

??????????? ??? ????????!
??????????? ?????????– ????????, ??????? ?????????????? ??????? ?????????????. ??? ??????????? ???????????? ? ???????? ?????????, ??? ??? ???????? ????? ??????????, ??? ????????????, ???? ??????? ????????????? ??????, ? ????? ??????? ?????? ????????. ????? ?? ??????? ??????? ? ??????? ????????????????.
1)[url=http://agro-himiya.by]????????? ??????? ?????? ? ?????? [/url] - ??????????? ????????? ?????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????? 20 ?????, ???? c ??????????? ?????????.??????? ? ???, ?? ?????? ???????? ?????, ??? ?????, ??? ? ? ???????. ??????? ?????????? ?????? ??????????????? ?????? ? ?????? ??????????????? ???????? ?????? ????? ????.
2)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ?????? ?????[/url] - ?? ?????????? ??? ?????????? ?????? ??????????? ?????????, ??????????? ????????? ???????? ??????????? ???????? ????? ?????????. ???? ?????????? ????? ? ????? ????????????????? ????????????, ????????? ????? ?????????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?????? ???? ??????????? ??????? ??? ??? ????????? ? ????????? ??????? ?????- ? ??????????????.
3)[url=http://agro-himiya.by]?????????????? ????????? ??????[/url] - ?????? ????? ???????? ?????????? ??????????? ????????? ?? ????????? ????? ???? ? ?????? ????? ????? ??????????? ? ???????? ????????????. ?? ?????? ???????????? ???? ????????? ?? ?????? ? ????? ??????? ?????????????? ? ???????? ???????? ?????, ?? ? ??? ??????????????? ????????????? ???????, ?????? ???????.
4)[url=http://agro-himiya.by]??????????? ????????? ? ????????[/url] - ?? ????????? ? ???, ????? ??????????????? ???? ?????? ??? ???????? ??????. ? ???? ??? ???????? ??????? ???????? ?????, ??????? ??? ??????? ?????????, ???? ???????. ????? ????, ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??????????????? ?? ???????? ?????? ??????.
??? ????? ??????? ?????? ? ??? ?? ????? [url=http://agro-himiya.by]??????? ??????[/url]
?? ???? ???? ??? ???? ????!
http://cottagegroveoregon.com/users/agrohimnsu
http://golestanmcls.ir/user/agrohimtoq/
http://www.climbing.org/member.php?u=220641
http://www.snakemilim.aaf.pl/forum/../profile.php?lookup=20758
http://informe.16mb.com/user/agrohimsbb/

Patriotnib

?????? ???????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://mino1478.7u.cz/profile.php?lookup=25829
http://www.hoofoo.com/go/home.php?mod=space&uid=511471
http://nashuneg.ru/index/8-30033
http://cool-life.xf.cz/profile.php?lookup=3386
http://mywomanhealth.ru/user/ptencikbxx/

snegiroggo

???????????? ??????[url=http://www.steklodel.by]![/url]
???? ??????????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ??????? ?? ?????? ? ?????? ??????.??? ???????? ???? ???????? ,??????? ?? ????? ?????????? ???:
1)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ?????[/url] –??? ?????????,?????????? ????? ? ??????? ??????. ?????????? ????? ??????????? ? ????????? ????????? ?????????. ???????????? ??????? ??? ? ?????????? ???????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ?????? ?????????.
2)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url]-????? ??? ???????? ?? ?????????,???????? ? ????????. ?????????? ???????? ??????????? ?? ??? ???????, ??? ??? ?? ?????? ???????? ??????? ????? ?? ???????? ?????????, ?? ? ????????? ????????? ?? ????? ??????.
3)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ???????????[/url] –??? ???????? ? ???? ??????? ???????????,??????????? ??? ??????,??????? ??????????? ? ??????????? ? ????????. ?????????? ??????????? ?????????? ???????????? ?????? ??????????? ??????, ???????? ???????, ??????????????? ? ?????????? ??????????. ??????????? ?? ?????? ??????? ???????????? ?????????? ????? ??????????.
4)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url] -?????????? ???????? ? ?????????? ?????????? ?? ??????, ? ????? ?????????? ???????? ? ??????? ????? — ??? ??????????, ??????????? ???????, ??? ??? ??????? ? ??????????????? ???????, ??? ? ??? ??? ??? ??????? ?????.
http://en.doctormoslemi.ir/user/kapriolhli/
http://shava.kz/user/kapriolfgd/
http://123.242.157.9/webboard_ita/index.php?action=profile;u=1882465
http://bumprompak.by/user/kaprioleex/
http://mitsuganae.com/foro/index.php?PHPSESSID=ov0fp6999rcv9ocg65kdo85h51&action=profile;u=8798

GrantGot

[url=http://tunepk.us/]http://tunepk.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://tunepk.us/lenovo-ideapad-120s-295-cm-116-zoll-hd-tn-antiglare-slim-notebook-n3350-dual-core-2-gb-ram-32-gb-emmc-intel-hd-grafik-500-windows-10-home-weis/">Lenovo IdeaPad 120S 29,5 cm (11,6 Zoll HD TN Antiglare) Slim Notebook</a>

KennethFainy

[url=http://nickelr.us/]http://nickelr.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://nickelr.us/nike-herren-air-max-guile-freizeitschuhe/">Nike Herren Air Max Guile Freizeitschuhe</a>

Eugeneanalk

[url=http://handbagdeals.us/]http://handbagdeals.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://handbagdeals.us/pb-soar-damen-canvas-shopper-schultertasche-handtasche-einkaufstasche-freizeittasche-braun/">PB-SOAR Damen Canvas Shopper Schultertasche</a>

Patriothmn

?????? ??????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://sbahabadi.ir/user/Patriotjtg/
http://bbs.qintong.cc/home.php?mod=space&uid=956064
http://upsskirt.ru/user/ptencikteo/
http://dodgejcuv.com/home.php?mod=space&uid=81602
http://lib.dim-mpl.ru/index/8-16818

Audreynaw

[url=http://lampdeals.us/]http://lampdeals.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://lampdeals.us/salzkristall-lampe-2-bis-300kg-mit-holzsockel-auswahl2-4-kilogramm/">Salzkristall – Lampe 2 bis 300kg mit Holzsockel</a>

Stellajen

[url=http://ancc.us/]http://ancc.us/[/url] Achiefeemese , [url=http://ancc.us/]http://ancc.us/[/url] Achiefeemese

Francispreri

[url=http://slcr.eu/]http://slcr.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://slcr.eu/rfc-688b-profi-haarschneider-set-mit-7-aufsatzen-led-display-titanium-scherkopf-trimmer-haarschneidemaschine/">RFC-688B Profi Haarschneider Set</a>

Bogdanhye

??????? ??????? ????? ??????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://ecomedik.ru/user/Bogdantnu/
http://blackcockgaming.com/index.php?members/mihaelcxl.303/
http://dildosh.uz/user/Bogdanjbi/
http://shejot.com/index/8-14906
http://www.arabuser.com/forums/member.php?436532-Mihaelqqz

Andresbuh

[url=http://medabc.us/]http://medabc.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://medabc.us/santamedical-pm-510-tens-unit-electronic-pulse-massager-with-rechargeable-battery/">Santamedical PM-510 Tens Unit Electronic Pulse Massager</a>

Bogdankvf

?????? ???? ??????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://foruml.fearnode.net/index.php?action=profile;u=446170
http://alawar.multmir.ru/user/Bogdanqxx/
http://vesti24.com.ua/user/Bogdankrg/
http://www.arabuser.com/forums/member.php?284118-gustavoltp
http://ms.clanhosting.cz/profile.php?lookup=382493

GeorgeMoold

[url=http://clomidxx.com/]http://clomidxx.com/[/url] Achiefeemese , <a href="http://clomidxx.com/complex-sleep-apnea/">Complex Sleep Apnea</a>

RichardCag

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://medicnews.us/curing-acne-with-vitamin-a-treatments/">Curing Acne With Vitamin A Treatments</a>

Robertsnugs

[url=http://lanatrade.eu/]http://lanatrade.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://lanatrade.eu/cooler-master-masterair-maker-8-cpu-kuhler-maz-t8pn-418pr-r1/">Cooler Master MasterAir Maker 8 CPU-Kuhler</a>

Jamesicony

[url=http://healthclue.eu/]http://healthclue.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://healthclue.eu/halo-oral-antiseptic-berry-1-oz/">Halo Oral Antiseptic, Berry, 1 oz</a>

Blago93jand

????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????? ?????? ????? ? ??????????

?????? ? ??????? ???????? ?? ????????, ???????? ? ?????? ????? ?????????. ???????? ??????? ????????, ????????????? ???????? ?????? ? ??????????. ????????????? ? ???????? ?????????????.

?????????????? ?????????????? ????????????? ???????????? ????????? ???????, ??????????? ?????????? ????????? ???????? ? ??????????? ????????, ????????? ???????? ? ??????? ??????? ??????. ???????? ?????.

??????????????? ??? ????????? ??????????
??????????????? ??? ????????? ??????????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
????????????? ???????????, ??????????? ????, ???????? ???? ??????????? ?????????? ??? ????????.
?????????????, ????????? ????????, ??????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
????????? ??????????????? ??????????
???? ?? ??????????????? ?????????
??????? ??????????????? ?????? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Danielwexef

[url=http://emcm.eu/]http://emcm.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://emcm.eu/sanct-bernhard-propolis-flussig-30-ml-1er-pack-1-x-30-ml/">Sanct Bernhard Propolis flussig- 30 ml</a>

FeliciaRew

[url=http://pcdeals.eu/]http://pcdeals.eu/[/url] StoornAneste , [url=http://pcdeals.eu/]http://pcdeals.eu/[/url] StoornAneste

EdwinSof

[url=http://navrcholu.eu/]http://navrcholu.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://navrcholu.eu/amaretta-tv-hifi-tisch-board-lowboard-phono-schrank-kommode-schwarz-patiniert/">AMARETTA TV Hifi Tisch Board Lowboard Phono Schrank</a>

Davidted

[url=http://larbo.us/]http://larbo.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://larbo.us/using-medicine-for-back-pain/">Using Medicine For Back Pain</a>

WalterTer

[url=http://slcr.eu/]http://slcr.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://slcr.eu/philips-bhd006-10-reise-haartrockner-leise-klappgriff/">Philips BHD006/10 Reise-Haartrockner</a>

JessicaCox

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://medicnews.us/truck-drivers-falling-asleep/">Truck Drivers Falling Asleep</a>

DannyDib

[url=http://nickelr.us/]http://nickelr.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://nickelr.us/nike-herren-902813-sneakers/">Nike Herren 902813 Sneakers</a>

Robertbed

[url=http://bedroomdeals.us/]http://bedroomdeals.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://bedroomdeals.us/imperia-super-king-luxus-bett-eiche/">IMPERIA Super King Luxus Bett Eiche</a>

Beverlytup

[url=http://tunepk.us/]http://tunepk.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://tunepk.us/memory-techniques/">Memory Techniques</a>

RalphLom

[url=http://phonexdeals.us/]http://phonexdeals.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://phonexdeals.us/huawei-mate-s-smartphone-55-zoll-1397-cm-touch-display-32-gb-interner-speicher-android-5-1-grau/">Huawei Mate S Smartphone</a>

NancyTer

[url=http://uhrenx.eu/]http://uhrenx.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://uhrenx.eu/fitbit-charge-2-unisex-armband-zur-herzfrequenz-und-fitnessaufzeichnung-blau-s-fb407sbus-eu/">Fitbit Charge 2 Unisex Armband Zur Herzfrequenz </a>

GradyHem

[url=http://filmenx.eu/]http://filmenx.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://filmenx.eu/game-of-thrones-die-komplette-5-staffel-5-dvds/">Game of Thrones – Die komplette 5. Staffel</a>

Larrydum

[url=http://druckerx.eu/]http://druckerx.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://druckerx.eu/kyocera-ecosys-p3045dn-sw-laserdrucker-drucken-bis-zu-45-seiten-minute-1-200-dpi/">Kyocera Ecosys P3045dn SW-Laserdrucker</a>

ThelmaJax

[url=http://schmuckx.eu/]http://schmuckx.eu/[/url] StoornAneste <a href="http://schmuckx.eu/damen-kristall-strass-perlen-haarekammen-blume-haarschmuck-hochzeit/">Damen Kristall Strass Perlen Haarekammen</a>

Diannaeurog

[url=http://dbaby.eu/]http://dbaby.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://dbaby.eu/2018/03/17/inktastic-boxing-champ-fight-hard-infant-tutu-bodysuit-newborn-raspberry/">inktastic Boxing Champ Fight Hard Infant Tutu Bodysuit</a>

StephenTex

[url=http://clomidrx.com/]http://clomidrx.com/[/url] StoornAneste , <a href="http://clomidrx.com/viagra-and-cialis-and-their-generic-counterparts/">Viagra and Cialis and Their Generic Counterparts</a>

Georgetub

[url=http://www.mystorex.com/]http://www.mystorex.com/[/url] StoornAneste , <a href="http://www.mystorex.com/cloer-6731-barbecue-grill-mit-standfuss-und-grillhaube-2/">Cloer 6731 Barbecue-Grill mit Standfuss</a>

DonnaRiply

[url=http://medicabc.us/]http://medicabc.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://medicabc.us/2018/03/23/rootology-breathe-free-120-capsules-nasal-sinus-health-120/">Rootology Breathe Free 120 Capsules</a>

garneuMr

???????????. ??? ???? ????????? ??????. ??????? ??????? ???? ??????. ????? ??? ? PM.

---
??????????. ??? ??????? ???????????. ??????? moddingway ??? fifa 15 ????????? ??????, ??????? ???? fifa 15 ?? ??????? ? [url=http://15fifa.ru/skachat-patchi-fifa-15/34-mod-fifa-15-fifa-15-10-rus-eng.html]??? ????????? ??? fifa 15 ???????[/url] ??????? ??????? ??? fifa 15

Elin Hofman

Name: Elin Hofman
Leeftijd: 32

Was vrijwilliger bij Bobbi Bear van 30 jul 2012 tot 07 sep 2012

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 01 aug 2011 tot 26 aug 2011