Welcome to South Africa

De eerste week bij Bobbi Bear zit er alweer op. Woensdag, donderdag en vrijdag stonden in het teken van de training. We hebben een heleboel geleerd en moesten zelf ook twee opdrachten maken. Om beurten hebben de medewerkers van Bobbi Bear en een politieagent uit de beurt om verteld hoe gevaarlijk het is en dat we vooral niet alleen ergens naar toe mogen, met name niet in het donker. Elke keer werden dezelfde verhalen verteld over de keren dat het toch is misgegaan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, inmiddels tellen wij, na alle waarschuwingen, voor 100 schat ik zo. Dus dat moet wel goed komen. Overdag is het niet voor te stellen dat het zo gevaarlijk is, maar de cijfers en verhalen liegen er echt niet om. En ik heb niet zo'n zin om in elke volgende training van Bobbi Bear genoemd te worden als de vrijwilligster die niet luisterde, dus ik doe braaf wat me gezegd wordt. :-) Hier op het terrein zijn we overigens compleet veilig hoor! En ook bij Jackie in onze cottages. Mocht daar iets gebeuren, dan krijgt diegene zo'n 15 communities op zich af, dus dat komt goed. Alle huizen zijn hier overigens ook beveiligd met elektrisch afsluitbare hekken.

Maar goed, de training was niet alleen een grote waarschuwing, we hebben ook een heleboel geleerd over HIV/AIDS. Ik dacht dat mijn kennis over AIDS toch aardig was en dat dachten de anderen ook, maar dat viel toch behoorlijk tegen. We kregen aan het begin een vragenlijst met allerlei vragen over HIV/AIDS. Dat ging van de betekenis van de afkorting en het verschil tussen HIV/AIDS (die was dan nog goed te doen) tot vragen over wat je moet doen als je mogelijk besmet bent (binnen 72 uur naar de dokter om PEP (een medicijn dat de besmetting tegen kan gaan) te halen), wat de bijwerkingen van PEP zijn en hoe het werkt. Kortom een heleboel geleerd.

Jackie kwam de eerste trainingdag ook nog een heel gedeelte doen. Zij is de oprichtster van Bobbi Bear en is al sinds 1994 bezig met het bestrijden van het onrecht tegen misbruik en het creëeren van Awareness, ook met betrekking tot HIV/AIDS. Een bijzondere vrouw, evenals alle andere vrouwen van Bobbi Bear. Ze werken ongeloofelijk hard en eigenlijk zijn ze allemaal toe aan een break, maar nemen deze niet, omdat het gewoonweg niet kan! Er is altijd iets dat aandacht vraagt en 'nee' zeggen is voor hen gewoonweg onmogelijk! Dit is hun leven en ze zien elkaar vaker dan hun eigen families.

Gistermiddag hadden we training over de Bobbi Bear. Deze is door Jackie bedacht om ervoor te zorgen dat iedereen in elke taal kan vertellen wat er gebeurd is. Als er een call-out is, neem je een 'rape-bag' en twee beren mee. In de rape bag zitten schoon ondergoed, zodat het vieze ondergoed onderzocht kan worden op DNA van de dader, handschoenen om het ondergoed mee aan te pakken en een zak om dit te bewaren. Verder zit er wat drinken en wat te snoepen in, omdat het kind vaak lang moet wachten op het politiebureau. Daarnaast een notitieblokje en krijtjes om te kleuren, zakdoekjes voor tranen, 'wet-wipes' (van die snoetenpoetsers) zodat het kind zich na een onderzoek wat op kan frissen en maandverband voor eventueel bloeden. Tot slot gaan er pleisters en een stift mee, voor de beer. Er zijn twee beren, één waarop wordt getekend of geschreven wat er met het kind is gebeurd. Deze kan als bewijs worden gebruikt. De ander is voor het kind om mee te nemen. Dit wordt zijn vriend en het kind kan alles aan de beer vertellen. De omgeving wordt gewaarschuwd dit in de gaten te houden en uitspraken te noteren, omdat lang niet alles meteen de eerste keer wordt verteld.

De verhalen over de politiemannen en vooral de couselors van 'social welfare' laten te wensen over. Het kind moet op het politiebureau een verklaring afleggen en als de politieman door bijvoorbeeld een taalbarrière iets verkeerd noteerd, klopt dit niet in de rechtzaal en wordt de verdachte vrijgesproken... De mensen van de social welfare maken fouten door bijvoorbeeld niet goed uit te leggen waarom PEP belangrijk is. Dit wordt geslikt als het kind binnen 72 uur na de verkrachting getest is en HIV negatief uit de test komt. HIV heeft namelijk tijd nodig om zich in je lichaam te testen, waardoor je negatief uit de test komt, terwijl je wel besmet bent. PEP kan de besmetting voorkomen als het goed gebruikt wordt. Nou is er dus wel eens een moeder geweest die dacht dat de artsen een fout hadden gemaakt. Haar kind was negatief getest op HIV ((nog) geen besmetting) en zij dacht dat haar kind dan ook geen medicijnen hoede te slikken. Gevolg: drie weken later was het kind HIV positief... Had het de medicijnen wel geslikt, dan was de kans zeer groot dat het virus zich niet had openbaard... Onvoorstelbaar... Welcome to South Africa wordt er dan gezegd ;-) e

Maar zo zijn wel meer dingen onvoorstelbaar, met name als het op het rechtssysteem aankomt. Om een voorbeeld te noemen: een meisje is seksueel zo mishandeld dat ze blijvend letsel heeft gehouden en de dader krijgt slechts vijf jaar. Het meisje heeft eigenlijk levenslang en zal nooit kinderen kunnen krijgen. Daarbij als je als dader in de gevangenis zit (als je daar al komt en niet gewoon vrijgesproken wordt) dan heb je gratis voedsel, een dak boven je hoofd, een bed om in te slapen en gratis scholing! Het slachtoffer blijft achter met echt helemaal niets! Geen counseling, psychologische begeleiding, hulp, eten, geld, begeleiding op school whatsoever! Bovendien wordt als ik het goed onthouden heb wordt 98% van alle daders vrijgesproken... Dat is gelukkig bij ons in Nederland toch echt onvoorstelbaar...

Vandaag hebben we 's middags nog training gehad over de Edu Toy training. Dat is een trainingsprogramma op scholen, om voorlichting te geven over HIV/AIDS. 's Ochtend zijn we trouwens naar de Tree geweest, een grote boom, in de buurt van de 'rural area', waar vrouwen uit de omgeving samenkomen (en inmiddels ook steeds meer mannen). Er wordt gezongen en gebeden, ontzettend mooi om te horen! Wij werden voorgesteld aan alle vrouwen en daarna wordt eten en kleding uitgedeeld. Heel bijzonder om mee te maken!

Gisteravond hadden we een diner bij Jackie thuis, samen met Leigh Blake en haar familie. Leigh Blake is een belangrijke activitste uit Amerika en heeft Bobbi Bear financieel ondersteunt op het moment dat dit heel hard nodig was. Ze is daardoor heel belangrijk voor Bobbi Bear. Ze heeft het zelf al voor elkaar gekregen om bij Barack Obama op bezoek te gaan om hem een voorstel te doen een gedeelte van de belastign te besteden aan de hulp in Afrika. Hopen dat dit gaat lukken, want het is zo hard nodig in dit land!

Morgen is er weer een bijeenkomst bij de Tree, maar dan met de kinderen, de support group. Zondag gaan we naar de begrafenis van de twee jongetjes die zijn omgekomen. Zij kwamen ook altijd naar de support group en waren vorige week nog geweest. Zondagavond was hun huis afgebrand, doordat hun oma een kaars had gebrand en weggegaan was om eten te halen, terwijl de kinderen lagen te slapen. De kaars was omgevallen, het huis is afgebrand... De familie heeft zelf geen geld, dus Bobbi Bear probeert te ondersteunen bij het regelen van de begrafenis. Het wordt een traditionele Zulu begrafenis en dan mag iedereen die dat wil komen, ook al ken je de personen zelf niet. Een uitnodiging is dus niet nodig. Er wordt veel eten gekookt, meestal worden geiten geslacht, maar ik geloof dat het deze keer kippen zijn ;-)

Het werk gaat hier dus gewoon door, ook in het weekend. In principe zijn we op zondag wel vrij. Ook hebben we met Wilma (de regiocoördinator) van Be More trips gepland, dus er zijn waarschijnlijk twee weekends dat we helemaal vrij zijn, als het allemaal doorgaat en goedgekeurd wordt door iedereen van Bobbi Bear. Omdat we de zorg over M. hebben, moeten er namelijk altijd één of twee thuis blijven, ook voor eventuele plaatsingvan andere kinderen. We zijn namelijk ook een 'place of safety' en mogelijk worden er kinderen bij ons in de huisjes geplaatst waar we dan een paar dagen voor moeten zorgen.

Enfin er is een heleboel gaande en gebeurd. Ik heb geen idee meer of ik nu alle vragen die jullie hadden beantwoord heb, maar goed. Ik heb namelijk al drie keer geprobeerd een eind aan dit verhaal te maken, maar steeds schoot met weer iets te binnen. Ik hoop dat ik jullie een beetje een beeld kan schetsen van wat hier gebeurt. Ik probeer na zondag weer te bloggen, over de begrafenis. Heb alleen geen idee hoe lang dat duurt. Dat mogen we hier trouwens ook niet vragen, want niemand weet het... We mogen nooit om de tijd vragen, er is geen tijd, de dingen komen zoals ze komen. Het is tijd als het zover is. Zo wist ik ook niet hoelang het zou duren voor ik klaar was met mijn verhaal, ik weet nu pas dat het eind in zicht is. Sorry dat het weer zo'n lap tekst is ;-)

Liefs, Elin

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

mama

Hallo Elin,
Ja, het was een hele lap tekst, maar wel een heel indrukwekkende. Vooral die rape-bag komt hard aan, lijkt me. En die hele HIV/aids problematiek, dat is in Nederland toch wel anders geregeld. Vreselijk, wat een toestanden beschrijf je. Ik hoop dat jij je staande houdt in deze heftige weken, het is niet gemakkelijk hiermee om te gaan. Ik vind het zo knap van je!! Fijn dat je in ieder geval een paar weekenden vrij hebt om te ontspannen. En goed dat jullie zo gewaarchuwd worden voor de onveilige situaties 's avonds. Knoop dat goed in je oren. Ik zie uit naar je volgende berichten.
heel veel liefs, xx en knuffel, mama

Gerard

Hoi Elin,

neem de waarschuwingen van de mensen, die daar thuis zijn maar bloedserieus en ga er niet lichtzinnig mee om. Het is een heftig verhaal, dat je daar schrijft en geweldig, dat je dat allemaal doet, maar pas goed op jezelf! Je hebt per slot van rekening geen "aangeboren" waarschuwingssysteem, zoals de inwonners, die wetenwaar de klappen vandaan kunnen komen. Heel veel succes verder en groetjes,

Gerard

chris

Lieve Elin, ik ben diep onder de indruk.

Maaike

Lieve Elin,

Ik weet even niet wat ik moet schrijven.. De tranen staan in mn ogen en ik ben er stil van geworden (wat een wonder, hè ;)).. Wat een heftig verhaal, zeg! Ik hoop dat je er een beetje mee om kan gaan, er is nog zoveel te doen om het daar wat beter te maken en alle kleine beetjes helpen, maar als ik het zo lees, dan zijn er nog ontelbaar kleine beetjes nodig.. Doe wat je kan en maak het daar weer een klein beetje beter, maar ik hoop ook dat je in de komende weken ook mooie dingen meemaakt en niet alleen verdrietige, heftige dingen.
Pas goed op jezelf! En niet alleen als het buiten donker is!

Liefs, Frodo en Maaike

Mirjam

Hoi lieve Elin,

Wat een hartverscheurende dingen krijg je daar te horen en te zien.. ik kan me voorstellen dat je dan zo bevlogen bent om je daarvoor in te zetten. Mooi dat de training goed is verlopen en je volgende week mee zal draaien. Haha.. die tijd.. ik proef je humor in de laatste alinea..heerlijk, die lach heb je daar ook keihard nodig! Een fijn weekend en ben benieuwd naar hoe het bij de begrafenis verloopt. Veel liefs, Mirjam natuurlijk ook van Maxim

Loes

Hoi Elin,
Wat heb je weer veel meegemaakt in korte tijd. Ik kan me voorstellen dat het ook wel prettig is voor je om dat van je af te kunnen schrijven. Mooi twee vliegen in een klap als je zo ook het thuisfront op de hoogte houdt.
Uit de reacties blijkt iedere keer weer hoeveel indruk je verhalen op ons maken en ik probeer me dan een beetje voor te stellen hoe heftig het wel niet moet zijn voor jou als je dat allemaal meemaakt.
Succes met alles en veel sterkte bij de begrafenis morgen.
Liefs, Loes

Dorien

Ik ben er weer stil van...

Vanessa

Jeetje Elin, het is wel echt iets heel anders dan Ubomi hè?! Bijzonder indrukwekkend. Heel veel sterkte succes en plezier nog daar.

Groetjes, Vanessa

Imke

Elin!
Wow, wat maak jij veel mee..! Niet te vergelijken met Ubomi Obutsha!
Ik ben er stil van geworden! Keep on doing the good work..!

Dorothygeopy

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170718

Arlenedom

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170721

Arlenedom

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170721

Arlenedom

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

EssayForMe

We Can Write Your Paper For You - EssayErudite.com

Can You <a href=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/>Write My Essay for Me</a> ? How many times do students worldwide ask this question without finding an answer?
We'd rather not check the official statistics. At the same time, essays appear to be probably among the most popular academic assignments.
Students from various education establishments need to complete them constantly. If you are among those lucky ones, feel free to contact our customer service department and opt for an <a href="https://essayerudite.com" />essay writing help</a>

FlossieRet

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170725

Gacadtwers

snoring medication central sleep apnea symptoms
<a href=http://www.forum.zaporizhzhe.ua/viewtopic.php?f=44&t=401823&p=495036&sid=85783d0fbdffe4970707dea98b66116e#p495036>snore prevention</a> - http://decansaigon.com.vn/threads/how-to-control-snoring-snoreeze-premium-anti-snore-wristband.271141/
<a href=http://foro.esfort.eu/viewtopic.php?f=3&t=220929&p=363413#p363413>the snoring center dallas</a> - http://www.idees-cate.com/forum/sujet-321-new.html
http://forum.gustmann.de/mybb/showthread.php?tid=10362
http://www.manuza.com/forum/index.php?topic=10337.new#new
http://forum.i2dom.ru/viewtopic.php?f=44&t=109667
http://growmarley.com/foro/index.php?topic=209753.new#new
http://ecrcracquetball.org/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=12665

<a href=http://masquematematicas.com/viewtopic.php?f=14&t=335982>dr oz snoring</a> - http://forum.brodologia.pl/viewtopic.php?f=4&t=19407&p=51241#p51241
<a href=http://voyage-astral.fr/forum/viewtopic.php?f=10&t=17404>sleep and snoring solutions</a> - http://forum.cacaoweb.org/index.php/topic,1537477.new.html#new

Rickeydor

?????? ?????? ?????????, ???? ??? ?????? ?????? [url=http://thailandi.info/krabi/]Show more!..[/url]

????????? ? ??????? ???? 2017 ?????
???????.????????? ? ???????
????? ?????????? ????????? ? ???????
??? ???????? ????????? ? ??????? ?????
????? ???? ?? ????????? ? ???????

Pearlnen

Day ago i got some amazing info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to buy it with best price. Any idea?

CarolynPeern

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

CarolynPeern

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

Pearlnen

Yesterday i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with best price. Any idea?

CarolynPeern

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

CarolynPeern

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

CarolynPeern

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

Pearlnen

Yesterday i got some cool info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to buy it with good price. Any idea?

Pearlnen

Yesterday i got some cool info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to get it with best price. Any idea?

Pearlnen

Yesterday i got some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna buy it with best price. Any idea?

Pearlnen

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to purchase it with lowest price. Any idea?

Leeannbindy

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708c

Pearlnen

Day ago i read some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to purchase it with lowest price. Any idea?

Leeannbindy

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708c

Dol33larIcer

[b]????? ?????????? ?? ??? ????[/b]
[b]V.I.P. ??????
OpenVPN
DoubleVPN Service
Proxy/Socks Service[/b]
[url=http://0.00000007.ru/2#Y6uG1mMpHu]
[img]http://0.00000007.ru/3#Brmz555XdD[/img]
[/url]
------------------------
????????? ???????? ?????????? socks ? proxy ???????? ??????
?? ??????????? ????: 33557 IP ? 198 ????????????
[b]??????? ??????????? - ?? ???????????, ??? ???? ???????????? ?????? ??????? ?? ??? ??? ????????? ????????[/b]
(?????? ?? ????? ????? ? ?? ???????????? http ?????????)[/b]

???????? ???????? ?? ???? ???????, ??????????? ?????????? ?????????????? ????????!
????????????? ?????? IP ? ???? ??? ?????????? ?????????? ??? ???????????? VPN
??????????? ??????????? ?????????? ? ???? ????????? ???????? ?? ???? ???????! ????????? ? ????? ??? ???????? ???? IP ????? 2-? ??????? ????.

[b]?????????? ? Windows 2k/2k3/XP/Vista/Seven/Win8
?????????? ? MacOS, Linux, BSD (100% ????????????????? ????? WINE)
?????????? ? ?????? ???????????? ????????[/b]

?????????? ????? ??????? ???????? ?? ?????????? ?????? ??? ????? ??????? ????????
???? ??????? - ?????? ???????????? - ?????? ???????
??????????? ?????? ???????? ??????????? ?????????? ?????? ??????? - ?????????? ?? ?????
-IP Hostname Language Uptime Country City Region-
????????????????? ?????? ?? ??????? ??? ?????????? ????? ???????? ????????.
ICQ ??? ?? ????????? ???? ???????? ??????!
[b]?????????????? ????????????[/b]
?????????????? ?????? ?????????? ?????????? ????????? ?????? WebMoney , PerfectMoney ? BITCOIN
????????? ????????? VPN ??????
?????? ?? ??????????? https ?????????
[b]??? ??? ????????? ??? ????????? ??????? ??? ?????????????????? ? ?????????? ??????![/b]

[url=http://0.00000007.ru/2#n4vd28Nsr0]Vip proxy[/url]
__________
?????? ?????? ?????? ??????
????????? ??????
openvpn ubuntu
?????? ?????? ??????

Pearlnen

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with best price. Any idea?

Dol11larIcer

[url=http://rrr.regiongsm.ru/33]
[img]http://rrr.regiongsm.ru/32 [/img]
[/url]
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.??????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ???????? ???????. ??? ????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... + 78612412345
___________________________
???????? ????????????? ? ??????????????? ????????
??????????????? ?????? ????????????????
??????????????? ?????????? ? ????????
??????????????? ? ?????? ??????
???? ?? ??????????????? ??????????

Franketwers

Order Xiaomi Mi 6 4G Smartphone 422.99$, sku#208010302 - Cell phones
<a href="https://pafutos.com/g/2316b8f8568b0f3f557e22af2ed61b/?subid=forum&i=5&ulp=http%3A%2F%2Fwww.gearbest.com%2Fcell-phones%2Fpp_609495.html%3Fwid%3D21"><img src="https://gloimg.gearbest.com/gb/pdm-product-pic/Electronic/2017/05/09/goods-img/1502233879939839260.jpg"></a>
<a href="https://pafutos.com/g/2316b8f8568b0f3f557e22af2ed61b/?subid=forum&i=5&ulp=http%3A%2F%2Fwww.gearbest.com%2Fcell-phones%2Fpp_609495.html%3Fwid%3D21"><img src="https://goo.gl/4sHxpb"></a>Cell phones Xiaomi Mi 6 4G Smartphone cost - 422.99$.
2G:GSM B2/B3/B5/B8|3G:WCDMA B1/B2/B5/B8|4G:FDD-LTE B1/B3/B5/B7/B8|Additional Features:4G, Browser, Calculator, Calendar, MP3, MP4, NFC, People, Wi-Fi, 3G, Bluetooth|Auto Focus:Yes|Back Case :1|Back-camera:12.0MP + 12.0MP with PDAF, f/1.8 and f/2.6 aperture|Battery Capacity (mAh):3350mAh(typ) / 3250mAh(min) Quick Charge 3.0|Battery Type:Non-removable|Brand:Xiaomi|Camera Functions:Face Detection, Panorama Shot, Face Beauty|Camera type:Triple cameras|CDMA:CDMA 1X/EVDO BC0|Cell Phone:1|Cores:Octa Core, 2.45GHz|CPU:Qualcomm Snapdragon 835|External Memory:Not Supported|Flashlight:Yes|Front camera:8.0MP|Games:Android APK|I/O Interface:Speaker, Micophone, Type-C, 2 x Nano SIM Slot|Language:Indonesian, Malay, German, English, Spanish, French, Italian, Hungarian, Uzbek, Polish, Portuguese, Romanian, Slovenian, Slovak, Vietnamese, Turkish, Czech, Russian, Ukrainian, Greek, Hindi, Marathi,|Music format:AAC, MP3|Network type:GSM+CDMA+WCDMA+TD-SCDMA+FDD-LTE+TD-LTE|Optional Version:6GB RAM + 64GB ROM / 6GB RAM + 128GB ROM|OS:MIUI 8|Other:1 x Type-C to 3.5mm Audio Cable|Package size:18.00 x 23.50 x 5.00 cm / 7.09 x 9.25 x 1.97 inches|Package weight:0.4270 kg|Picture format:PNG, BMP, GIF, JPEG|Pixels Per Inch (PPI):428PPI|Power Adapter:1|Product size:14.51 x 7.04 x 0.75 cm / 5.71 x 2.77 x 0.3 inches|Product weight:0.1710 kg|Screen resolution:1920 x 1080 (FHD)|Screen size:5.15 inch|Screen type:Capacitive|Sensor:Accelerometer,Ambient Light Sensor,E-Compass,Gravity Sensor,Gyroscope,Hall Sensor,Proximity Sensor|Service Provider:Unlocked|SIM Adapter:1|SIM Card Slot:Dual SIM, Dual Standby|SIM Card Type:Nano SIM Card|TD-SCDMA:TD-SCDMA B34/B39|TDD/TD-LTE:TD-LTE B38/B39/B40/41|Touch Focus:Yes|Type:4G Smartphone|USB Cable:1|Video format:3GP, 4K, MP4|Video recording:Yes|Wireless Connectivity:Bluetooth, GPS, WiFi, LTE, GSM, 3G, A-GPS, 4G

Llike this? (Xiaomi Mi 6 4G Smartphone) <a href="https://pafutos.com/g/2316b8f8568b0f3f557e22af2ed61b/?subid=forum&i=5&ulp=http%3A%2F%2Fwww.gearbest.com%2Fcell-phones%2Fpp_609495.html%3Fwid%3D21">>>>>ENTER HERE<<<<</a>

Category - Cell phones
208010302
Manufacturer - Xiaomi
Delivery to Wichita, USA and all over the world.

Purchasing Xiaomi Mi 6 4G Smartphone 208010302, 422.99$ right now and get good sale, sku0712ck.
<a href="http://h1bnews.org/question/buying-dji-spark-mini-rc-selfie-drone-drone-sites-quadcopter-for-sale-rc-quadcopter/">Buy DJI Spark Mini</a>
http://h1bnews.org/question/purchase-xiaomi-mi-6-4g-smartphone-429-99-sku208010304-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/buying-chuwi-lapbook-12-3-394-98-sku211165201-laptops/
http://h1bnews.org/question/buying-asus-zenfone-zoom-zx551ml-4g-phablet-195-99-sku165809003-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/buying-dji-spark-mini-rc-selfie-drone-drone-sites-quadcopter-for-sale-rc-quadcopter/
http://h1bnews.org/question/buy-vkworld-mix-plus-4g-phablet-109-99-sku216900302-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/purchase-ulefone-gemini-pro-4g-phablet-234-99-sku212579102-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/purchasing-jumper-ezbook-3-pro-notebook-279-99-sku210285903-laptops/
http://h1bnews.org/question/order-dji-spark-mini-rc-selfie-drone-754-99-sku213928802-rc-quadcopters/
http://h1bnews.org/question/order-xiaomi-redmi-4x-4g-smartphone-118-99-sku209274304-cell-phones/
http://h1bnews.org/question/ordering-oukitel-k10000-pro-4g-phablet-179-99-sku213993801-cell-phones/

bsolution

Without a doctor prescription nz http://www.brandssolution.co.uk/uploads/160_120/pharmacy/sinequan.html to buy in south africa.

Maryabindy

http://xrumersale.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

bsolution

Without a doctor prescription usa http://www.brandssolution.co.uk/uploads/160_120/pharmacy/lotrimin.html buy cheap tablets.

Georgemog

[url=http://cyril-leytsihovich.ml/]http mlm com, ??? ??????? ??????? ?????????[/url]

billig

Viagra pille preis sildenafil generika bestellen online Proben Kanada Apotheke. http://germanmeds.space/suprax/

Agustinerono

cbd oil for pain lung cancer - cbdoil4u.org cbd oil benefits 2016 - cbdoil4u.org [url=https://cbdoil4u.org/]cbd oil for dogs with anxiety - cbdoil4u.org[/url] dosage of cbd oil for chronic pain - cbdoil4u.org

cbd oil for sale online and reviews - cbdoil4u.org cbd hemp oil <a href="https://cbdoil4u.org/">cbd oil for sale georgia - cbdoil4u.org</a> cbd oil for cancer dosage - cbdoil4u.org

Avito321ei

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??? ????????, ??????? ??????![/b]

?????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

[b]????????: [/b]

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

[b]?????? ?? ??????? ?????[/b]
________

?? ????? ????? ??????????? ? ???????? ???? ??? ??? ??????? ????????????? ?????
????? ??????? ????????? warface
??????? ????????? ????? ???????????????? ?? ?????
????? ????? ??????? ?? ?????
?????? ????? ?????????

bretxxxoc

???? http://bretxxx.com/ ???

huluxxxic

???? http://huluxxx.com/ ???

AlysonRmh

https://foursquare.com/user/454844001

AlysonQgs

https://twitter.com/DollyPa99774028/status/915184224511995904

Afaroncreme

<a href="http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-do-i-buy-klonopin-online-overnight-delivery/">How do I buy Klonopin online overnight delivery?</a>, <a href="http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/will-i-be-able-to-get-klonopin-online-overnight-delivery/">Will I be able to get Klonopin online overnight delivery?</a>, <a href="http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/where-to-buy-klonopin-online/">Where to Buy Klonopin Online?</a>, <a href="http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-safe-is-klonopin-bought-online/">How safe is Klonopin bought online?</a>

JoahntnyCok

[url=http://nutritioninpill.com/i-ordered-valium-online/]I ordered Valium online[/url] coancygomy [url=http://nutritioninpill.com/buy-generic-valium-online/]Buy Generic Valium Online[/url]

ElliottSoowl

[url=http://baumarktxxx.eu/]http://baumarktxxx.eu/[/url] Deemailame [url=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-safe-is-klonopin-bought-online/]How safe is Klonopin bought online?[/url]

DonnaldEcods

[url=http://phonexdeals.us/]http://phonexdeals.us/[/url] Achiefeemese [url=http://medabc.us/i-ordered-xanax-online/]I ordered Xanax online[/url] I ordered Xanax online coancygomy

Feltonanype

[url=http://kitchendeals.us/]http://kitchendeals.us/[/url] coancygomy [url=http://nutritioninpill.com/what-is-generic-valium/]What is generic Valium?[/url]

Curtiswam

[url=http://larbo.us/]http://larbo.us/[/url] coancygomy, <a href="http://medicbox.us/how-to-buy-ambien-online/">How to buy Ambien online?</a>

Nancycom

[url=http://medicbox.us/]http://medicbox.us/[/url] coancygomy, [url=http://ordercialisjlp.com/cialis/buy-generic-cialis-online/]Buy Generic Cialis Online[/url]

GregoryExise

[url=http://haushaltx.eu/]http://haushaltx.eu/[/url] coancygomy, <a href="http://medicnew.us/buy-generic-viagra-online/">Buy Generic Viagra Online</a>

MashaBem

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break almost any antibot captcha.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

AndrewZew

[url=http://handtasche.xyz/]http://handtasche.xyz/[/url] ariruddeda , <a href="http://handtasche.xyz/vadooll-damen-schultertasche-canvas-totes-hobo-bag-mit-einfachem/">VADOOLL Damen Schultertasche Canvas Totes Hobo Bag mit einfachem</a>

sezbikpg

???? http://sezbikaner.com/ ???

Cade

https://essayerudite.com/argumentative-essay-topics/
https://essayerudite.com/expository-essay-topics/
https://essayerudite.com/definition-essay-topics/
https://essayerudite.com/research-paper-topics/
https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/
https://essayerudite.com/descriptive-essay-topics/
https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/

snegirouts

?????? ???? ? ???????[url=http://www.steklodel.by]![/url]
???? ??????? ?????????? ????? 10 ??? ???????? ??????? ?? ?????? ? ?????? ??????.??? ???????? ???? ???????? ,??????? ?? ????? ?????????? ???:
1)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ?????[/url] –??? ?????????,?????????? ????? ? ??????? ??????. ?????????? ????? ??????????? ? ????????? ????????? ?????????. ???????????? ??????? ??? ? ?????????? ???????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ?????? ?????????.
2)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url]-????? ??? ???????? ?? ?????????,???????? ? ????????. ?????????? ???????? ??????????? ?? ??? ???????, ??? ??? ?? ?????? ???????? ??????? ????? ?? ???????? ?????????, ?? ? ????????? ????????? ?? ????? ??????.
3)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ???????????[/url] –??? ???????? ? ???? ??????? ???????????,??????????? ??? ??????,??????? ??????????? ? ??????????? ? ????????. ?????????? ??????????? ?????????? ???????????? ?????? ??????????? ??????, ???????? ???????, ??????????????? ? ?????????? ??????????. ??????????? ?? ?????? ??????? ???????????? ?????????? ????? ??????????.
4)[url=http://www.steklodel.by]?????????? ????????[/url] -?????????? ???????? ? ?????????? ?????????? ?? ??????, ? ????? ?????????? ???????? ? ??????? ????? — ??? ??????????, ??????????? ???????, ??? ??? ??????? ? ??????????????? ???????, ??? ? ??? ??? ??? ??????? ?????.
http://www.schrammyrpg.de/phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&u=685283
http://forum.gipnoclub.ru/index.php?action=profile;u=1802
http://haleysautoandpawn.ca/smf/index.php?action=profile;u=81675
http://pkfso.ru/user/kapriolcqz/
http://tekzak.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=107962

Patriotfio

??????? ??????? ????? ???? ? ???????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://fb2books.pw/user/Patriotsto/
http://www.profstv.ru/user/Patriotcdc/
http://swviii.swrpgs.net/forums/profile.php?mode=viewprofile&u=280730
http://nicepornostars.net/user/Patriotjlp/
http://www.cqqyj.org.cn/home.php?mod=space&uid=45768

Patriotrgw

???????????? ????????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://linuxtest.ru/index/8-8797
http://bizhsch1.16mb.com/user/Patriotycc/
http://appsmyandroid.com/user/Patriotvxp/
http://www.cqqyj.org.cn/home.php?mod=space&uid=252135
http://game.winxplanet.ru/index/8-75297

KennethFainy

[url=http://nickelr.us/]http://nickelr.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://nickelr.us/nike-herren-air-max-guile-freizeitschuhe/">Nike Herren Air Max Guile Freizeitschuhe</a>

MichaelLouck

[url=http://phonexdeals.us/]http://phonexdeals.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://phonexdeals.us/apple-iphone-se-32-gb-silber/">Apple iPhone SE, 32 GB, silber</a>

Patriotxid

??????????? ??? ???? ? ???????[url=http://sfilm.by/]![/url]
?????????? ?????? ???????? ?????????????????? ???????????????? ??????.
???? ???????????"??? ???????? ??????" ???????? 15 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=http://sfilm.by]???????? ??????[/url] ,[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]???????????? ??????[/url],[url=http://sfilm.by]????????????? ??????[/url] ? [url=http://sfilm.by]??????????????? ??????[/url].
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=http://sfilm.by]?????[/url]
? ?????????,????????? "??? ???????? ??????".
http://forum.tavrida-fish.ru/profile.php?id=501479
http://99.alschool.kz/user/Patriotsng/
http://lol118.com/home.php?mod=space&uid=1541174
http://exorcistsrabbits.euweb.cz/profile.php?lookup=16869
http://rkr.in.ua/user/Patriotsta/

Stellajen

[url=http://ancc.us/]http://ancc.us/[/url] Achiefeemese , [url=http://ancc.us/]http://ancc.us/[/url] Achiefeemese

Bogdanlvh

??????? ??????? ????? ???????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://novanews.com.ua/user/Mihaelxjz/
http://oshobr.ihb.by/user/Bogdanphq/
http://yrb2.ru/forum/index.php?action=profile;u=120252
http://www.cool-life.xf.cz/profile.php?lookup=16398
http://ecomedik.ru/user/Bogdannrj/

Bogdanhtd

??????? ??????? ????? ???? ? ???????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://serebryaniy-bereg.ru/user/Bogdanaqi/
http://servicekrd.ru/user/Bogdangdi/
http://game-imperia.ru/user/Bogdanjbo/
http://vesti24.com.ua/user/Bogdangke/
http://71898888.com/home.php?mod=space&uid=181013

Bogdantmz

?????? ??????[url=https://stekloelit.by]![/url]
?????????? ?????? ???????? ??????? ?? ?????? ??? ???? ? ?????.???? ??????????? ??? «??????????» ???????? 10 ??? ?? ????? ???? ????????? ? ????????.
?? ????? ?????????? ??? [url=https://stekloelit.by]???????????? ?????????? ?????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????????? ???????????[/url],[url=https://stekloelit.by]??????? ?????? ?? ??????????? ??????[/url],[url=https://stekloelit.by]?????????? ????? ? ???[/url] ? [url=https://stekloelit.by]?????????? ?????????? ?? ??????[/url],? ?????[url=https://stekloelit.by]?????????? ????????[/url] ? [url=https://stekloelit.by]??????????? ???????????[/url]
????? ????????? ?????????? ????????? ?? ????? [url=https://stekloelit.by]?????[/url]
http://vesti24.com.ua/user/Bogdanmye/
http://borey-komp.ru/index/8-15871
http://pkfso.ru/user/Mihaelwkr/
http://hala-madrid.uz/user/Bogdankrz/
http://www.news-for-woman.ru/user/Bogdanmae/

Kennethusany

[url=http://clomidrx.com/]http://clomidrx.com/[/url] Achiefeemese , <a href="http://clomidrx.com/allergies-type-3/">Allergies Type 3</a>

MarilynSwaps

[url=http://medicnew.us/]http://medicnew.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://medicnew.us/2018/01/31/how-the-different-arthritis-types-vary/">How the Different Arthritis Types Vary</a>

GeorgeMoold

[url=http://clomidxx.com/]http://clomidxx.com/[/url] Achiefeemese , <a href="http://clomidxx.com/complex-sleep-apnea/">Complex Sleep Apnea</a>

Micheleepift

[url=http://nutritioninpill.com/]http://nutritioninpill.com/[/url] Achiefeemese , <a href="http://nutritioninpill.com/a-guide-to-testosterone-cream/">A Guide To Testosterone Cream</a>

BruceMix

[url=http://sportelektronik.eu/]http://sportelektronik.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://sportelektronik.eu/?p=3308">AceCamp Fluoreszierender Kartenkompass</a>

JeffreyVop

[url=http://medicplus.us/]http://medicplus.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://medicplus.us/2018/02/04/medicated-weight-loss-and-improving-health/">Medicated Weight-loss And Improving Health</a>

Asfalt93Reta

??????? ??????????????? ?????????
??????????????? ???????? ?????????? ?????????
????????? ??????????? ?? ???????????????
???????? ?? ??????????????? ?????????
??????? ??????????????? ?????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

ChristyCeame

[url=http://www.mystorex.com/]http://www.mystorex.com/[/url] Achiefeemese , <a href="http://www.mystorex.com/vileda-viva-express-premium-bugeltisch-mit-extra-groser-bugelflache/">Vileda Viva Express Premium+ Bugeltisch mit extra gro?er Bugelflache</a>

Lesterbug

[url=http://www.goodxr.us/]http://www.goodxr.us/[/url] Achiefeemese , <a href="http://goodxr.us/valium/wp.php?q=how-can-i-get-valium-quickly-menu-indonesia">how can i get valium quickly menu indonesia</a>

Justinakic

[url=http://baumarktxxx.eu/]http://baumarktxxx.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://baumarktxxx.eu/einhell-bohrhammer-bt-rh-1500-1500-w-4-j-bohrleistung-32-mm-sds-plus-aufnahme-inkl-spitz-und-flachmeisyel-3-bohrer-im-koffer/">Einhell Bohrhammer BT-RH 1500</a>

Jamesstirl

[url=http://dekorshop.eu/]http://dekorshop.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://dekorshop.eu/ryobi-5133002820-rlt1831h25-rasentrimmer/">Ryobi 5133002820 RLT1831H25 Rasentrimmer</a>

Jamesicony

[url=http://healthclue.eu/]http://healthclue.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://healthclue.eu/halo-oral-antiseptic-berry-1-oz/">Halo Oral Antiseptic, Berry, 1 oz</a>

Phillipbef

[url=http://educationpoints.eu/]http://educationpoints.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://educationpoints.eu/student-driverj717-8-inch-drivers-education-sticker-decal/">Student DriverJ717 8 inch driver’s education Sticker decal</a>

MildredKal

[url=http://educationtip.eu/]http://educationtip.eu/[/url] Achiefeemese , <a href="http://educationtip.eu/reference-and-education/">Reference and Education</a>

Blago93jand

????????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????????????? ? ???

?????? ? ??????? ???????? ?? ????????, ???????? ? ?????? ????? ?????????. ???????? ??????? ????????, ????????????? ???????? ?????? ? ??????????. ????????????? ? ???????? ?????????????.

?????????? ????? ????????? ????? ?? ???????? ????????? ??????? ?????? ?????? ? ???????. ???????? ??????? ???????, ???????? ???????, ?????????? ??????, ???????????? ?????????, ???????????????.

??????????????? ??? ????????? ??????????
??????????????? ??? ????????? ??????????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
???? ?????? ? 2008 ????, ???? ???????????, ????? ??????????? ? ???? ????????? ?????????!
???????????????, ???????????????, ??????????????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
??????????????? ???????? ?????????
??????????????? ?????????? ? ??????????
??????????? ?? ?????????? ? ??????????????? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

JackieHem

[url=http://planetsports.us/]http://planetsports.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://planetsports.us/adapting-to-the-treadmill/">Adapting To The Treadmill</a>

WalterTer

[url=http://slcr.eu/]http://slcr.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://slcr.eu/philips-bhd006-10-reise-haartrockner-leise-klappgriff/">Philips BHD006/10 Reise-Haartrockner</a>

JessicaCox

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://medicnews.us/truck-drivers-falling-asleep/">Truck Drivers Falling Asleep</a>

Robertbed

[url=http://bedroomdeals.us/]http://bedroomdeals.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://bedroomdeals.us/imperia-super-king-luxus-bett-eiche/">IMPERIA Super King Luxus Bett Eiche</a>

lecalsi

?? ?? ?????. ? ??????. ??????? ??????? ???. ?????? ??? ? PM.

---
? ??????, ??? ???? ?????? ?????????. ????????? ???? ???????? ??????? ??????? ? ??????????. ??????? fifa 15 ?? ??????? ????? ?????, fifaconfig exe ??????? ??? fifa 15 ? [url=http://15fifa.ru/]???? ??????????? ????[/url] ??????? fifa 15 ?? ios ?????????

RalphLom

[url=http://phonexdeals.us/]http://phonexdeals.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://phonexdeals.us/huawei-mate-s-smartphone-55-zoll-1397-cm-touch-display-32-gb-interner-speicher-android-5-1-grau/">Huawei Mate S Smartphone</a>

Asflt93Pam

????????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

????????????? ????? ? ?????????? ? ???

???????????, ????????? ????????, ????????. ?????????? ???????????? ??????????, ????????? ??????????????? ????????????? ?????????? ? ?????? ????????? ?? ??????????????? ???????.

?????????????? ?????????????? ????????????? ???????????? ????????? ???????, ??????????? ?????????? ????????? ???????? ? ??????????? ????????, ????????? ???????? ? ??????? ??????? ??????. ???????? ?????.

??????????????? ??? ????????? ??????????
??????????????? ???????/???????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
?????????? ???????? ?? ??????, ???? ???????????, ???????? ?? ?????? ????? ?????????? ?????.
???????????????, ????????? ????????, ??????????????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
????????? ?????????? ????????????? ????????? ? ???????????????
??????????? ??????????????? ?????????
???????? ??????????????? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Larrydum

[url=http://druckerx.eu/]http://druckerx.eu/[/url] StoornAneste , <a href="http://druckerx.eu/kyocera-ecosys-p3045dn-sw-laserdrucker-drucken-bis-zu-45-seiten-minute-1-200-dpi/">Kyocera Ecosys P3045dn SW-Laserdrucker</a>

Henryinora

[url=http://clomidxx.com/]http://clomidxx.com/[/url] StoornAneste , <a href="http://clomidxx.com/soma-colour-protect-shampoo-16-oz/">Soma Colour Protect Shampoo</a>

StephenTex

[url=http://clomidrx.com/]http://clomidrx.com/[/url] StoornAneste , <a href="http://clomidrx.com/viagra-and-cialis-and-their-generic-counterparts/">Viagra and Cialis and Their Generic Counterparts</a>

DonnaRiply

[url=http://medicabc.us/]http://medicabc.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://medicabc.us/2018/03/23/rootology-breathe-free-120-capsules-nasal-sinus-health-120/">Rootology Breathe Free 120 Capsules</a>

Lorenpolok

[url=http://www.healtek.us/]http://www.healtek.us/[/url] StoornAneste , <a href="http://www.healtek.us/how-to-overcome-the-signs-of-aging/">How to Overcome the Signs of Aging</a>

Elin Hofman

Name: Elin Hofman
Leeftijd: 32

Was vrijwilliger bij Bobbi Bear van 30 jul 2012 tot 07 sep 2012

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 01 aug 2011 tot 26 aug 2011